2018

Etapa din 2018 constă în activarea fostului port al orașului Timișoara prin crearea unei producții personalizate folosind povestea orașului.

Pentru a pune în scenă producția, pe spațiul fostei stații de pompare a fabricii Solventul, se va construi o structură, unde vor susține un spectacol peste 300 de persoane (profesioniști și voluntari amatori). Întreaga structură va fi videomapată, actorii interacționând constant cu conținutul grafic. Se vor utiliza 2 macarale de 70 de tone pentru acrobații aeriene și se vor produce local 100 de drone ce vor reprezenta o extensie a zonei de spectacol.

Conținutului artistic al programului în 2018 va fi creat cu participarea Unfold Motion (RO, TM - coordonator al voluntarilor pentru dans), Asociația Culturală Kratima (RO, TM), Asociația Culturală TGP (RO, TM - coordonator al voluntarilor pentru muzică) și Asociația Tango Timișoara.

Coordonatorul artistic este Kevin Finnan, coregraful ceremoniei de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Londra, director artistic al companiei britanice Motion House.

Muzica este scrisă de compozitoarea Sophy Smith în colaborare cu muzicieni locali iar conținutul grafic pentru videomapări este realizat de compania bască, Logela.

Etapa 2018 beneficiază și de susținerea și implicarea organizațiilor Prin Banat, Cries, Solidart, I.S.O.T, Melopolis, Ceva de Spus, Verde pentru Biciclete, Universitatea de Vest Timișoara și Symme3D.

Pregătirea primei etape a început în anul 2017 când au avut loc vizite de studiu în Danemarca, Franța și Anglia în cadrul cărora s-au ales partenerii externi și a continuat cu întâlniri la Timișoara, aducându-i pe aceștia alături de organizațiile locale implicate, pentru a defini cadrul de lucru.

Programul de dezvoltare pentru acest an este:

Februarie 2018
Dezvoltarea conceptului și întâlniri între Motion House și comunitatea locală
Culegere de informații privind experiențele personale ale locuitorilor orașului

Martie – Aprilie 2018
Conceperea schiței proiectului narativ

Mai 2018
Întâlniri pentru definitivarea firului narativ
Apel pentru voluntari pe conținut artistic

Iunie 2018
Repetiții pe partea de muzică și dans cu comunitatea locală

Iulie 2018
Repetiții pe partea de muzică și dans cu comunitatea locală

August 2018
Începerea lucrărilor în zona fostului port

Septembrie 2018
Amenajarea portului pentru spectacol
Repetiții pe partea de muzică și dans cu comunitatea locală

Octombrie 2018
Repetiții finale
Spectacol