LA PAS. festival de gastronomie artizanală

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > LA PAS. festival de gastronomie artizanală
Fără categorie / 23 septembrie 2019 / Posted by Timisoara2021

Gătitul este o activitate de rutină, dar care în fapt separă oamenii de restul vieţuitoarelor. Practicile legate de mâncare, mâncatul împreună, partajarea hranei, povestirile schimbate deasupra mesei și celelalte ritualuri asociate cu hrana, toate acestea sunt acte cotidiene ale culturii convieţuirii noastre.
Complexitatea relaţiei dintre mâncare și cultură depășește discuţia despre gusturile și valorile unor grupuri culturale sau ale unor clase sociale, despre moștenirea culturală sau validarea unor legături, fiind esenţială pentru înţelegerea civilizaţiei noastre.
Festivalul face parte din programul LA PAS. slowing down, ce urmărește dezvoltarea consumului responsabil și valorizarea hranei ca vehicul cultural. LA PAS. slowing down promovează produsele alimentare provenite dintr-o economie durabilă, obţinute cu respect faţă de mediu și oameni.

DETALII PROGRAM

La pas este un proiect produs de CRIES, realizat în parteneriat cu Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiș și al Primăriei Municipiului Timișoara, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul