IMPULS: Timișoara în (Re)construcţie

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > IMPULS: Timișoara în (Re)construcţie
Fără categorie / 8 iulie 2019 / Posted by Timisoara2021

IMPULS: Timișoara în (Re)Construcţie

Orașul nostru se transformă, se reconstruiește. La fel ca el, și oamenii, și mentalităţile se schimbă.Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii în parteneriat cu Sezonul România-Franţa (partener principal) și Institutul Francez din Timișoara organizează în perioada 10-14 iulie evenimentul IMPULS: Timișoara în (Re)Construcţie, o serie de spectacole de teatru și dans care vor sparge barierele clasicului și întâlniri faţă în faţă cu artiștii.

Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sfântu Gheorghe vor fi, timp de 4 zile, scena unor momente inedite. Dansuri și jonglerii surprinzătoare, teatru experimental vor provoca timișorenii să urmărească spectacole ieșite din comun.

Tema aleasă, Timișoara în (Re)Construcţie este o temă actuală pentru că orașul este în continuă transformare. Și, alături de el, și noi ne transformăm, mental și spiritual.

IMPULS este pentru timișoreni o provocare, o artă experimentală are va sparge barierele cu spectacole de teatru și dans în aer liber, în pieţele Timișoarei. În plus, a doua zi după spectacol, artiștii vor sta la o cafea cu spectatorii și le vor răspunde la întrebări.

PROGRAM:

View Fullscreen

🔖Compania franceză G. Bistaki este una dintre cele mai originale companii de teatru outdoor din Europa, iar cei 5 artiști-dansatori vor susţine două spectacole în Piaţa Sfântul Gheorghe în zilele de miercuri, 10 iulie și joi, 11 iulie, de la ora 21.30. Artiștii de la G. Bistaki susţin astăzi spectacole în toată lumea. La Timișoara vor veni cu Baïna(na), un spectacol amuzant și postmodernist în care experimentează cu curaj, folosind obiecte comune, saci, lopeţi, pentru a da o valenţă artistică obiectelor uzuale.

🔖Cie Beau Geste din Franţa va propune un dans inedit – Transports Exceptionnels, în Piaţa Victoriei, în zilele de joi 11 iulie 2019 și vineri, 12 iulie 2019 – de la ora 17.00 și de la ora 20.00. Artistul Dominique Boivin are câteva creaţii emblematice pentru stilul său care se caracterizează prin mecanică și dans. Transports Exceptionnels a fost deja jucat în peste 50 de ţări și ajunge acum în Timișoara, după care își va continua parcursul prin lume.

🔖Școala de Vară de Dans Contemporan va susţine un spectacol – Cadre și Forme – duminică, 14 iulie, de la ora 20.00 – în Piaţa Sf. Gheorghe.

🔖Teatrul Ósmego Dnia este unul dintre cele mai renumite teatre din Polonia si vine la Timisoara cu spectacolul Copiii Revoluţiei, care se va juca în zilele de sâmbătă, 13 iulie 2019 și duminică, 14 iulie 2019, de la ora 22.00, în Piaţa Libertăţii.

Actorii și dansatorii invită publicul la discuţii libere. La Cafea cu Artiștii va avea loc în fiecare zi după spectacol, începând cu ora 11.00 pe strada Alba Iulia nr. 2 parter, pe colţ cu Piaţa Victoriei. Astfel, spectatorii vor putea cunoaște artiștii, le vor putea pune întrebări și vor intra în contact și vor putea afla mai multe despre arta și ideile lor.

⚠ Spectacolele se desfășoară în spaţiul public iar participarea este gratuită. ⚠

*actualizări și detalii legate de eveniment se pot regăsi AICI.