Comunicat de Presă – Rezultate SEARCHLIGHT

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Comunicat de Presă – Rezultate SEARCHLIGHT
Fără categorie / 31 ianuarie 2019 / Posted by Timisoara2021

Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii (TM2021) a finalizat evaluarea propunerilor de idei de proiecte  ce vor completa programul cultural Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii din cadrul apelului deschis „SEARCHLIGHT” – o iniţiativă culturală de implicare participativă a publicului.

Ariile tematice pentru care participanţii și-au prezentat propunerile de idei de proiecte sunt corelate cu teritoriile programului cultural – LOCURI, OAMENI, CONEXIUNI (descrise în dosarul de candidatură) și trebuie să  răspundă criteriilor – noutate, inovare și sustenabilitate.

Ideile de proiecte au fost fost evaluate de către cele trei grupuri interdisciplinare de consultanţă, cu rol de juriu, fiecare grup reprezentând câte un teritoriu din programul cultural.

În urma apelului deschis „SEARCHLIGHT” au fost depuse și evaluate 72 de idei de proiecte, din care 23 au fost declarate câștigătoare.

Proiectele declarate câștigătoare pentru teritoriul OAMENI:

1. FITT –COOLtura Urbană – punctaj: 42 pct
  2. Asociaţia Memoria Culturii&Brumar Publishing House –Festival de Poezie Ion Monoran – punctaj: 41,4 pct
  3. Asociaţia Trib –Art Bazar Cultural– punctaj: 41,4 pct
  4. Asociaţia pentru tine – Timkult – punctaj: 40,8 pct
  5. Asociaţia the Serious Road –Împreună la Murani – punctaj: 40,4 pct
  6. Asociatia In cap –InVest2021– punctaj: 40,2 pct

Membrii juriului pentru teritoriul OAMENI: Flavius Bunoiu, Robert Șerban, Oana Simionescu, Florin Lobonţ, Ionuţ Suciu.

Proiectele declarate câștigătoare pentru teritoriul LOCURI

1. Asociaţia DOCUMENTOR – Trans Europa Film Express – punctaj: 53,2 pct
  2. Asociaţia Unfold Motion – Punct termic- punctaj: 50,6 pct
  3. Asociaţia Solidart – Rezidenţe Solidart- punctaj: 48 pct
  4. Asociaţia Meta Spaţiu – Remix ID – punctaj: 47,6 pct
  5. Asociaţia Română de Artă Contemporană – Contur – punctaj: 41pct
  6. Asociaţia Hoinart – Zile roșii, nopţi albe – punctaj: 39 pct
  7. Organizaţia ANA – ANA – punctaj: 36 pct
  8. Asociaţia T-Act – In vitro veritas – punctaj: 35 pct

Membrii juriului pentru teritoriul LOCURI: Diana Marincu, Ionel Bota, Andrei Ando,  Adriana Lucaciu, Florentina Fekete Müller.

Proiectele declarate câștigătoare pentru teritoriul CONEXIUNI:

1. Fundaţia Bega – Giganti Clandestini – punctaj: 43,6 pct
  2. Asociaţia Noi Re-Creăm – Cadre și Forme / Școala de vară de dans contemporan– punctaj: 42,4 pct
  3. Asociaţia Culturala Terpischore –HomoUrbanis– punctaj: 37,4 pct
  4. Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – punctaj: 37,4 pct
  5. Asociaţia Solidart – Festivalul Invizibil– punctaj: 37 pct
  6. Asociaţia Solidart –ICTER – punctaj: 37 pct
  7. Asociaţia Culturala Embargo –Culto – Cort – punctaj: 36,2 pct
  8. Asociaţia Culturala Diogene –Civicultura – punctaj: 36,2 pct
  9. Asociaţia Festivalului Baroc –Baroque Watermusic – punctaj: 36 pct

Membrii juriului pentru teritoriul CONEXIUNI: Ștefan Teișanu, Bogdan Raţă, Radu Cătălin Ticiu, Silviu Vert, Bogdan Cotîrţă

Ultima etapă a apelului de idei de proiecte o reprezintă integrarea proiectelor câștigătoare în evenimentele și proiectele Asociaţiei Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii și armonizarea acestora cu viziunea artistică a Programului Cultural.

Având în vedere faptul că bugetul apelului de idei de proiecte ”SEARCHLIGHT” nu a fost alocat în totalitate, Asociaţia Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii va organiza, în perioada următoare, o nouă sesiune de depunere a propunerilor de idei de proiecte care vor completa Programul Cultural 2019.