Întâlnire de lucru cu scriitori şi artişti vizuali

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Întâlnire de lucru cu scriitori şi artişti vizuali
Fără categorie / 16 iulie 2015 / Posted by Timisoara2021

Pentru a înţelege spiritul orașului Timișoara este esenţial să cunoaștem istoria acestuia și mai ales cea a regiunii. Există multe secrete legate de capitala istorică al Banatului.

Scriitorul Daniel Vighi a amintit de cartea Cristinei Feneșan „Vilayetul de Timişoara. 1552 – 1716”, care prezintă o perioadă din istoria orașului mai puţin cunoscută şi explorată. Fotograful Flavius Neamciuc dorește să se exploreze lumea subterană a Timișoarei – o lume labirintică și misterioasă comparabilă cu catacombele din Paris. Pictorul Daniel Brici ar aprecia o colaborare mai strânsă între Timișoara și orașul său de origine, Reșiţa. Prin proiecte comune, în cadrul candidaturii ar putea să se dezvolte și orașul industrial din Banatul montan.

Miercuri, 15 iulie, s-au întâlnit la Scârţ – loc lejer artiști plastici și scriitori din Timişoara pentru a discuta despre candidatura orașului și despre posibile proiecte și iniţiative. Timp de două ore au discutat împreună cu directorul executiv al asociaţiei, Simona Neumann, şi cu membrii echipei responsabile de elaborarea dosarului de candidatură despre probleme actuale ale orașului dar și potenţialurile sale, unul fiind tocmai legătura istorică a Timișoarei cu orașele vecine din vestul României, sud-estul Ungariei și nord-estul Serbiei.

Schimbul de idei dintre scriitori şi artişti plastici a adus idei creative pentru înfrumuseţarea oraşului în care locuiesc, pentru programul cultural al anului 2021, dar şi pentru pulsul oraşului post 2021.
Foto 2  Foto 4  Foto 3  Foto 9

 

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul