Atelier de lucru cu reprezentanţi ai cluburilor sportive

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Atelier de lucru cu reprezentanţi ai cluburilor sportive
Fără categorie / 16 iulie 2015 / Posted by Timisoara2021

Care sunt marile obstacole pe care trebuie să le depășim în sectorul sportiv local?

Cu această întrebare s-au confruntat sportivi și reprezentanţi din domeniu la întâlnirea de lucru organizată de Asociaţia Timișoara – Capitală Culturală Europeană.

Reprezentanţi ai cluburilor și asociaţilor sportive locale s-au întâlnit marţi, 14 iunie 2015, la sediul ATCCE, pentru a discuta despre probleme oraşului pe plan sportiv şi pentru a-şi aduce contribuţia la dezvoltarea programului cultural pentru anul 2021. Aceştia au semnalat lipsa unei strategii coerente a orașului în această direcţie, o parte din cluburile sportive prezente au vorbit despre lipsa spaţiilor adecvate pentru a-și desfășura activitatea. De asemenea, unele activităţi sportive au semnalat lipsa de sprijin pentru tineret printr-un sprijin financiar constant. Nemulţumirile nu se opresc aici: mulţi dintre ei simt o neglijenţă faţă de sporturile lor, sporturi ce au dat în trecut performanţe și au contribuit la imaginea orașului. Aceștia și-au exprimat interesul faţă de candidatură, considerând că cea mai ușoară cale de a atrage mai mulţi turiști este prin calitatea evenimentelor sportive ce pot ridica profilul internaţional al orașului.

Timp de două ore, reprezentanţii Asociaţiei au discutat cu unsprezece reprezentanţi din domeniul sportiv despre problemele orașului și așteptările lor de la candidatura Timișoarei la titlul Capitală Europeană a Culturii, ajungând la concluzia că probleme oraşului pot fi remediate pornind de la fiecare dintre noi şi că împreună putem câştiga această competiţie.

 

Sportivi Foto 10 Sportivi Foto 1 Sportivi Foto 3 Sportivi Foto 4

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul