Manager al Centrului de Resurse

O metaforă importantă a viziunii artistice pentru TM2021 este ELECTRO-CULTURA (POWER STATION), un motor care alimentează cu energie toate proiectele din Programul Cultural. Imaginează-ţi un centru de resurse și dezvoltare de competenţe pentru scena culturală locală, precum și o adevărată bancă de resurse logistice, la dispoziţia organizatorilor de programe culturale.

Această viziune nu ar putea fi pusă în practică fără un Manager al Centrului de Resurse (POWER STATION MANAGER), al cărui obiectiv principal este dezvoltarea competenţelor locale în artă și cultură.

Un an pe fast forward:

  • În perioada de StartUp TM2021 ai dezvoltat relaţii strânse cu până la 30 de organizaţii culturale locale, evaluând nevoile lor, făcând recomandări și oferindu-le instrumente pentru a putea face îmbunătăţiri. Au fost iniţiate și consolidate parteneriate similare cu 20-25 de organizaţii internaţionale, împărtășindu-se astfel bune practice și implicând aproximativ 20 de experţi și peste 200 de participanţi activi.
  • Experienţa ta anterioară în proiecte educaţionale transnaţionale, viziunea ta internaţională și înţelegerea modului în care funcţionează instituţiile de educaţie, precum și cunoștinţele tale perfecte de limba română și engleză au produs schimbări în procesul de dezvoltare și organizare a programelor de mobilitate și a schimburilor de experienţă (internship-uri, vizite de studiu etc.) cu alte Capitale Europene ale Culturii sau alţi parteneri europeni.
  • Am crezut că organizarea a două conferinţe în această perioadă atât de scurtă va fi aproape imposibil, dar ne-ai demonstrat că greșeam. Abilităţile tale excelente de organizare dublate de reţeaua ta extinsă de contacte au făcut posibil un asemenea rezultat. S-au dezvoltat astfel oportunităţi de relaţionare la nivel internaţional și interacţiuni intense între operatori culturali locali și parteneri europeni.
  • Sub supervizarea ta directă au fost organizate între 5 și 8 sesiuni de training pentru: instituţii și asociaţii culturale, administraţia publică, operatori de turism, profesori și artiști ca facilitatori culturali.
  • Ai reușit să crești numărul de internship-uri și programe de rezidenţă pentru artiști (în Timișoara pentru artiști internaţionali și în Europa pentru cei locali), construind și consolidând legături cu alte scene și culturi europene.

 

Va continua…
Ești curios/curioasă să afli ce o să se mai întâmple în capitolele următoare ale acestor povești de succes? Cum ar fi să le scrii chiar tu?

Viziunea noastră este să redefinim profilul cultural internaţional al Timișoarei, să depășim starea de pasivitate a locuitorilor orașului, să generăm un nou sentiment al comunităţii, pe scurt să reaprindem ‘’spiritul Timișoarei’’, de data aceasta prin cultură. Cum ar fi să ni te alături în această Călătorie? Nu-ţi promitem un job de la 9 la 5, dar oferim teritorii culturale încă neexplorate.

Dacă vrei ca una din poveștile de succes de mai sus să fie a ta, trimite-ne CV-ul tău în română și engleză pe adresa recrutare@timisoara2021.ro până la 1 August 2017, specificând poziţia care ţi-a atras interesul. Nu uita să incluzi un scurt eseu de maxim o pagină, care să descrie rolul tău într-un proiect/activitate/iniţiativă/experienţă de care ești mândru(ă) și consideri că ar fi relevant(ă) pentru poziţia aleasă de tine.

Menţionăm că limba română la nivel de limbă maternă (scris și vorbit) și cunoștinţele excelente de limba engleză (scris și vorbit) sunt condiţii obligatorii. Cu atât mai bine dacă stăpânești și o altă limbă vorbită în regiune (maghiară, sârbă, germană, italiană etc.).

Selecţia preliminară și primele interviuri vor fi desfășurate de AIMS International Romania, biroul din Timișoara, o companie independentă de consultanţă în resurse umane, recrutare și training. Interviurile finale se vor desfășura între 17-18 August 2017, atât în română, cât și în engleză. De abia așteptăm să începem lucrul împreună – chiar și de la 1 Septembrie, dacă ești disponibil(ă).