Coordonator Unitate de Angajare a Publicului

Publicul este personajul central în TM2021. I-am oferit acest rol cu scopul de a-i impulsiona pe cetăţenii orașului să-și pună amprenta și să genereze schimbare în viaţa orașului nostru. Accesul la un public divers și din ce în ce mai larg, stimularea participării și a entuziasmului oamenilor în anii de pregătire pentru TM2021, sunt factori esenţiali de succes pentru viziunea culturală din 2021.

Exact aici intervine rolul Coordonatorului Unităţii de Angajare a Publicului (ENGAGEMENT UNIT COORDINATOR). Te invităm să facem împreună un salt în timp.

Un an pe fast forward:

  • Ai parcurs cu succes etapa de StartUp a Programului Cultural TM2021. Deja simţim nerăbdarea și entuziasmul tău pentru ceea ce urmează!
  • Datorită ţie lucrăm acum cu aproximativ 200 de voluntari activi și implicaţi. Ai făcut ca totul să pară extrem de simplu și ușor, iar rolul ţi s-a potrivit ca o mănușă – mai ales că ai putut să-ţi pui în practică experienţa ta anterioară de lucru cu voluntari, ONG-uri și alte iniţiative de creare a unor comunităţi.
  • Ai fost un adevărat deschizător de drumuri, construind platforme de colaborare între sectorul educaţional și cultural (acolo unde reţeaua ta de contacte a fost chiar impresionantă) și diverse grupuri din comunitate: tineri, minorităţi, seniori, precum și grupuri marginalizate sau vulnerabile. Participarea crescută a oamenilor la evenimentele culturale, iniţiativele și proiectele noastre a fost o măsură clară a implicării tale.
  • Competenţa ta în marketing și social media a produs schimbări în modul cum comunicăm cu publicul. Astfel, am făcut progrese și suntem pe calea cea bună în efortul de a aduce cultura mai aproape de public, lărgind și diversificând experienţele sale culturale.
  • În tot acest timp a părut că ești cel mai fericit/cea mai fericită și împlinit(ă) în contactul direct cu oamenii: interacţionând cu ei, ascultându-i, motivându-i să acţioneze. Pe de altă parte, nu te-ai dat înapoi nici de la munca de birou: lucru cu planuri, bugete sau diverse alte sarcini ad-hoc.
  • Ai construit și dezvoltat o mică echipă – câţiva oameni independenţi și pasionaţi cu care te mândrești și care sunt o adevărată dublură a ta în comunitate.

 

Va continua…
Ești curios/curioasă să afli ce o să se mai întâmple în capitolele următoare ale acestor povești de succes? Cum ar fi să le scrii chiar tu?

Viziunea noastră este să redefinim profilul cultural internaţional al Timișoarei, să depășim starea de pasivitate a locuitorilor orașului, să generăm un nou sentiment al comunităţii, pe scurt să reaprindem ‘’spiritul Timișoarei’’, de data aceasta prin cultură. Cum ar fi să ni te alături în această Călătorie? Nu-ţi promitem un job de la 9 la 5, dar oferim teritorii culturale încă neexplorate.

Dacă vrei ca una din poveștile de succes de mai sus să fie a ta, trimite-ne CV-ul tău în română și engleză pe adresa recrutare@timisoara2021.ro până la 1 August 2017, specificând poziţia care ţi-a atras interesul. Nu uita să incluzi un scurt eseu de maxim o pagină, care să descrie rolul tău într-un proiect/activitate/iniţiativă/experienţă de care ești mândru(ă) și consideri că ar fi relevant(ă) pentru poziţia aleasă de tine.

Menţionăm că limba română la nivel de limbă maternă (scris și vorbit) și cunoștinţele excelente de limba engleză (scris și vorbit) sunt condiţii obligatorii. Cu atât mai bine dacă stăpânești și o altă limbă vorbită în regiune (maghiară, sârbă, germană, italiană etc.).

Selecţia preliminară și primele interviuri vor fi desfășurate de AIMS International Romania, biroul din Timișoara, o companie independentă de consultanţă în resurse umane, recrutare și training. Interviurile finale se vor desfășura între 17-18 August 2017, atât în română, cât și în engleză. De abia așteptăm să începem lucrul împreună – chiar și de la 1 Septembrie, dacă ești disponibil(ă).