Impuls – Fabric

Fără categorie / 12 septembrie 2019 / Posted by Timisoara2021

Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Institutul Francez Timisoara – Institut français de Timisoara organizează în perioada 1-6 octombrie 2019 – Impuls Fabric. Evenimentul va aduce în prim-plan spectacole de acrobaţie și dans ale unor artiști din Franţa, Germania și România, precum și două seri cu muzică de excepţie: jazz manouche cu Manushan مانوشان (FR) și un recital extraordinar de muzică lăutărească – Taraf de Caliu (RO).

Gândită ca o serie de evenimente de dans și artă desfășurate în fiecare dintre cartierele orașului, seria IMPULS ajunge în luna octombrie în cartierul istoric Fabric. Locul de desfășurare va fi Parcul Regina Maria (fostul Parcul Poporului), zonă verde care va fi transformată în loc de întâlnire, zonă de spectacole și acrobaţii. Primele zile, de marţi până vineri, sunt dedicate atelierelor de mișcare și dans destinate grupurilor vulnerabile: vârstnici, copii cu deficienţe de vedere, tineri cu dizabilităţi, dar și elevilor de la școlile din cartierul Fabric și profesioniștilor din următoarele domenii: dans, teatru, circ, sport. Atelierele sunt coordonate de artiștii companiei franceze UN LOUP POUR L’HOMME și se desfășoară în colaborare cu:
***Direcţia de Asistenţă Socială, Primăria Municipiului Timișoara, ***Liceul Teoretic Iris Timisoara,
***Asociaţia CevaDeSpus,
***Liceul Teoretic „William Shakespeare”

Sfârșitul de săptămână va umple parcul de evenimente: ateliere pentru publicul larg, dar și spectacole de trapez, acrobaţii susţinute de artiști din Franţa și România, sau de hip-hop susţinute de o trupă din Germania. Serile se vor încheia cu concerte de jazz și muzică lăutărească: Manushan (Franţa) va susţine un concert sâmbătă seara, iar Taraf de Caliu (România) va încheia ziua de duminică.

Pe tot parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, 5-6 octombrie, Parcul Regina Maria se transformă în loc de întâlnire, zonă de spectacole și acrobaţii pentru publicul larg, împreună cu artiști din Franţa (Un Loup pour l’Homme, Jennifer François), Germania(Duo Sirena)și România (Școala de circ din Timișoara). Spectacolele încheie o săptămână dedicată cartierului Fabric. Din 30 septembrie până în 3 octombrie, organizatorii și artiștii au oferit comunităţii o serie de ateliere de mișcare pentru copii cu deficienţe de vedere, în colaborare cu Liceul Teoretic Special „Iris“, pentru tineri cu dizabilităţi, în colaborare cu Asociaţia Ceva de Spus, pentru vârstnici, în colaborare cu Direcţia de Asistenţă Socială, Primăria Municipiului Timișoara, pentru elevi, în colaborare cu Liceul Teoretic W. Shakespeare și pentru profesioniști din circ, dans, teatru și sport.

PROGRAM

Sâmbătă, 5 octombrie
11:00 – Atelier adresat publicului larg (Un Loup pour L´Homme) – Acces liber pe bază de înscriere / max. 16 participanţi.
13:00 – Atelier de dans hip hop Duo Sirena (60 min) (Germania) – Acces liber pe baza de înscriere / max. 50 de participanţi.
16:00 – Spectacol Duo Sirena (dans hip hop) (Germania)
17:00 – One Day, număr de trapez fix, solo Jennifer François, pe coloană sonoră de Ibrahim Maalouf
17:30 – Spectacol Face Nord (dans, acrobaţie) (Un Loup pour L´Homme, Franţa)
19:00 – Concert Aida & Babak Manushan (Franţa)

Între spectacole, Școala de Circ din Timișoara va organiza intervenţii circărești ale grupei de creaţie (echilibru, acrobaţie, trapez) și un mix de funambulism, în spaţiul din exteriorul cortului.

Duminică, 6 octombrie
11:00 – Ateliere de funambulism (+18 ani) și jonglerie (toate vârstele). (Școala de circ, Timișoara) / Acces liber
12:30 – Atelier de dans hip hop Duo Sirena (Germania) / Acces pe baza de înscriere / max. 50 de participanţi.
16:00 – Spectacol Duo Sirena (dans hip hop) (Germania)
17:00 – One Day, număr de trapez fix, solo Jennifer François, pe coloană sonoră de Ibrahim Maalouf
17:30 – Spectacol Rare Birds (dans, acrobaţie) (Un Loup pour L´Homme, Franţa)
19:00 – Concert Taraf de Caliu (România)

ÎNSCRIERE ATELIERE PENTRU PUBLIC

Ateliere de dans Hip HopFORMULAR

Ateliere de miscare, echilibru și acrobaţie FORMULAR

Între spectacole, Școala de Circ din Timișoara va organiza intervenţii circărești ale grupei de creaţie (echilibru, acrobaţie, trapez) și un mix de funambulism, în spaţiul din exteriorul cortului.

*** La atelierele de dans hip hop limita este de 50 de participanţi.

 

PARTENERI: Şcoala de Circ, Deutsches Kulturzentrum Temeswar – Centrul Cultural German Timișoara, Asociaţia APECA.

SPONSORI: AKWEL România, Helpline Romania, ELBA Romania.

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul