TMwork #5: Producţie (Art Production)

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > TMwork #5: Producţie (Art Production)
Fără categorie / 4 martie 2019 / Posted by Timisoara2021

Asociaţia Timișoara-Capitală Europeană a Culturii, lansează un nou

APEL PUBLIC

pentru înscrierea la seminariile TMwork dedicate dezvoltării de noi competenţe pentru operatorii culturali, parte a programului POWER STATION.

Power Station este un program unic, cu acţiuni multi-stratificate, ancorat în procesul de dezvoltare al Programului Cultural TM2021, ce cartează domeniile în care sunt necesare intervenţii strategice. Puţini operatori culturali, independenţi sau instituţionali au suficientă experienţă în managementul și implementarea proiectelor culturale europene colaborative, de dimensiuni mari. Focalizarea pe dezvoltarea și implicarea publicului și pe mobilizarea comunităţii este o responsabilitate majoră pentru noi toţi.

Acest program dedicat dezvoltării capacităţilor locale va sprijini operatorii culturali dinamici în a-și dezvolta noi competenţe.

Atelierul TMwork #5: Producţie ce va avea loc în perioada 28-29 Martie 2019, se va desfășura în limba engleză iar participarea este gratuită în limita locurilor disponibile și în baza completării formularului de înscriere online.

TMwork #5: Producţie (Art Production)

28-29 martie 2019

Această sesiune va analiza rolul Producţiei și a Managementului de Proiect precum și modul în care aceste procese pot sprijini cel mai bine practica și produsul artistic. Vom discuta despre dezvoltarea de competenţe, despre comunicare și despre livrare, precum și despre:

  • cum să înţelegem și să analizăm ceea ce artistul (sau organizaţia) încearcă să realizeze;
  • cum să integrăm activitatea artiștilor într-un context mai larg (și felul în care experienţa Producătorilor sprijină acest lucru);
  • cum să interpretăm ideile conceptuale ale artistului într-un cadru tehnic sau într-un limbaj al domeniului de producţie (conceptual, tehnic și juridic);
  • modul în care procesul de producţie poate să sprijine, să consolideze și să livreze publicului munca artiștilor;
  • metodele prin care procesul de producţie ia în considerare o serie de nevoi ale părţilor implicate;

Lector în cadrul acestui seminar este Justin O’Shaughnessy, producător și profesor cu o experienţă de 30 de ani în livrarea de proiecte pentru organizaţii precum Tate, Institute of Contemporary Arts, Serpentine Gallery, Frieze Art Fair, Rich Mix, Shoreditch Trust, City University și Guildhall School of Music and Drama. Activitatea lui cuprinde spectacole, teatru, dans, film, artă plastică, site-specific, festivaluri și activităţi în cadrul comunităţii. El este, de asemenea, președinte al Open School East și membru al comitetului consultativ al Tate Britain.

Justin a lucrat și în domeniul comunicării vizuale, realizând proiecte tipărite, web și live pentru ONG-uri, sectorul public și departamente guvernamentale la UXB London (2001-04). În prezent, colaborează cu Counterpoints Arts în realizarea de proiecte împreună cu comunităţi locale, inclusiv Everyday on Canalside (2014-17) și Clapham Park Creative Co-op (2017-), precum și pentru proiectele lor Tate Exchange.

În calitate de producător creativ, împreună cu organizaţia caritabilă Shoreditch Trust (2008-15), a condus programul Creative Mentoring și a produs festivalul anual Shoreditch, în perioada 2008-13. În domeniul educaţiei, Justin activează ca profesor de practici sociale la Guildhall School of Music & Drama și a predat la City University’s Creative Cultural Industries Foundation (2009-17).

Cui se adresează?

  • Persoanelor cu înclinaţii tehnice
  • Persoanelor care doresc să activeze în domeniul producţiei de evenimente
  • Asociaţiilor, operatorilor și organizatorilor de activităţi și evenimente culturale

Structură // Program #5

Cele 2 zile de ateliere se vor desfășura în jurul tematicii de producţie (Art Production):

  • 28 Martie – Producţie – Justin O’Shaughnessy
  • 29 Martie – Producţie – Justin O’Shaughnessy

Seminarul se va desfășura în limba engleză iar participarea este gratuită, în baza înscrierii prin intermediul formularului de înscriere și în limita locurilor disponibile.

Acest atelier este o colaborare între Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Fundaţia Art Encounters. În pregătirea noii ediţii a bienalei Art Encounters, Justin O’Shaughnessy va coordona o serie de ateliere dedicate producţiei de artă, deschise profesioniștilor din mediul cultural timișorean.

Perioada de desfășurare:

28 martie, 9:30 – 17:00,

29 martie, 9:30 – 17:00,

Locaţie:

Ambasada, Strada Anton Seiller, nr. 2

Perioada de înscrieri:

05 martie – 25 martie

Cei interesaţi se pot înscrie până în 25 martie 2019, ora 24.00, prin completarea formularului de înscriere online, iar rezultatele selecţiei vor fi comunicate celor înscriși, până în data de 26 martie  2019.