Comunicat de Presă – Vizita membrilor Comisiei de Monitorizare 2018

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Comunicat de Presă – Vizita membrilor Comisiei de Monitorizare 2018
Fără categorie / 14 iunie 2018 / Posted by Timisoara2021

În data de 11 și 12 iunie, Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană a primit vizita membrilor Comisiei de monitorizare compusă din  Agnieszka Wlazel, Jiri Suchanek, Raluca Velisar, Valentina Iancu, al reprezentantului Comisiei Europene, Gerald Colleaux, a Ministrului Culturii și Identităţii Naţionale, George Ivașcu, a Secretarului de Stat responsabil de proiectul Timișoara 2021- Capitală Culturală Europeană, Ioan Ardeal Ieremia și al reprezentantului MCIN, Andreea Reisz.

În aceste zile au avut loc discuţii și întâlniri cu membrii Consiliului Director al Asociaţiei Timișoara Capitală Culturală Europeană, cu o parte din partenerii și colaboratorii asociaţiei, cu membrii echipei, și cu reprezentanţii societăţii civile.

Unul dintre proiectele importante aflate pe agenda vizitei de monitorizare s-a referit la crearea și dezvoltarea Multiplexity (Centrul de Artă, Tehnologie și Inovaţie), proiect asumat atât în dosarul de candidatură cât și în Strategia Culturală a Municipiului Timișoara, iar membrilor comisiei le-a fost prezentat programul Bega!, component de bază al dosarului de candidatură, a cărui primă ediţie va avea loc în luna octombrie a acestui an.

De asemenea, în cadrul acestor întâlniri, au fost aduse clarificări în ceea ce privește modalităţile de finanţare a asociaţiei de către autorităţile publice locale, judeţene și naţionale, a stadiului proiectelor aflate în implementare și implicarea societăţii civile în proiectul cultural TM2021.

„Juriul și-a exprimat încrederea în capacitatea Asociaţiei TM2021 de a implementa proiectul, iar autorităţile publice prezente la întâlnire au dat asigurări că mecanismele financiare și fluxul de bani vor fi îmbunătăţite. Toţi cei prezenţi au înţeles că Timișoara 2021 nu e doar un proiect al orașului, ci unul de importanţă naţională și europeană. Asociaţia va fi în măsură să pună în aplicare proiectul într-un mod mai alert odată ce fluxul financiar va fi constant și asigurat și de către Ministerul Culturii și își dorește să reformeze organizaţia la nivel de membri, consiliu director, iar la nivelul echipei executive prin recrutări, conform planurilor din dosarul de candidatură. De asemenea, asociaţia va lansa un apel deschis la propuneri de proiecte, odată ce procedurile și dreptul de a organiza o asemenea competiţie vor fi clarificate cu Primăria Municipiului Timișoara. Este foarte important că toate autorităţile publice au fost de acord să sprijine proiectul pentru ca anul 2021 să fie unul de succes.”, Simona Neumann, director executiv Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul