Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > COMUNICAT DE PRESĂ – Câștigătorii concursului de proiecte artistice – „Memoriile Cetăţii”
Fără categorie / 7 iunie 2018 / Posted by Timisoara2021

Concursul deschis de proiecte din cadrul programului ”Memoriile cetăţii”, adresat artiștilor/ grupurilor de artiști și organizat de Asociaţia Timişoara-Capitală Culturală Europeană a fost câștigat de proiectele:

1. LINIA – Sorina Vazelina
  2. City Pattern – Mircea Popescu
  3. Întâlnire fantastică – Marcel Scutaru
  4. zidece?! – Victor Dragoș, Ana-Maria Ursu
  5. Călătorie în ultimii 100 de ani – Silvia Tripșa, Alin Popa
  6. Capsula timpului – Paula Duţă
  7. Coral Urban Hero – Cristina Daju, Adrian Florin Pop, Dan Iulian Toma
  8. Hora unirii – IRLO
  9. Arhiva activă – Alex Boca (LAPSUS)
  10. Interstelar – Andreea Medar

La concursul de proiecte s-au înscris 27 de artiști/grupuri de artiști, iar lucrările au fost jurizate de comisia compusă din: Corina Nani, Diana Marincu, Sorin Ciurariu, Ovidiu Hrin, Levente Kozma, Florin Lobonţ.

Lucrările artistice vor fi amplasate în 10 spaţii publice din Timișoara, pe instalaţiile arhitecturale temporare concepute de Studioul de arhitectură PARASITE STUDIO, câștigător al primului apel public. Printre spaţiile care vor găzdui instalaţiile enumerăm: Centrul Istoric, Piaţa Traian, Piaţa Mocioni, Parcul Dacia etc.

Alături de artiști, în proiect vor fi implicate și organizaţii și asociaţii civice din Timișoara, cărora le va fi rezervată cealaltă parte a instalaţiei. Intervenţiile artistice ale profesioniștilor și amatorilor vor avea menirea de a uni comunitatea locală în jurul culturii. Timp de zece zile, modulele ce le vor găzdui vor deveni centrele de interes ale cartierelor.

Evenimentul „Memoriile cetăţii” marchează Centenarul Marii Uniri prin o sărbătoare a culturii, care se va întinde pe o perioadă de zece zile, în zece cartiere din Timișoara. 10 zile × 10 cartiere = 100 de ani de unitate și re-inventare.