Timișoara, Capitală Europeană a Culturii, prezintă Cirkus Cirkör, cel mai apreciat circ contemporan din europa

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Timișoara, Capitală Europeană a Culturii, prezintă Cirkus Cirkör, cel mai apreciat circ contemporan din europa
Fără categorie / 27 octombrie 2017 / Posted by Timisoara2021

Călătoria spre Timișoara, Capitală Europeană a Culturii, începe prin miracolul, emoţia şi ingeniozitatea circului contemporan. CIRKUS CIRKÖR vine pentru prima dată în România, după un success imens înregistrat în Europa. Peste 2 milioane de oameni au asistat până acum la spectacolele CIRKUS CIRKÖR, iar peste 400.000 de copii și tineri au făcut, cu ajutorul lor, primii pași în arta circului contemporan, prin ateliere  organizate de compania artistică scandinava.


Foto credit: Mattias Edwall

Artiștii CIRKUS CIRKÖR vor ajunge la Timișoara cu spectacolul “LIMITS”, în 22 noiembrie având programate două reprezentaţii gratuite pentru tineri, iar pe 23, 24 și 25 noiembrie vor sustine trei spectacole publice pe bază de bilet, începand cu ora 20.00. Spectacolele vor avea loc la Sala “Constantin Jude“ (Olimpia) – aleea F.C. Ripensia, nr.7, Timisoara.

Spectacolul “LIMITS“ este conceput și regizat de care Tilde Björfors, fondatorul și directorul artistic al CIRKUS CIRKÖR. Cu o vastă experienta artistică, acesta a pus în scenă și alte spectacole de succes internaţional ca Borders, Knitting Peace, Wear it like a crown sau Inside out. Presa internaţională a descris spectacolul “LIMITS” ca fiind ”o formă de artă infinită precum cerul, ce simbolizează ”echilibrul dintre viaţă şi moartea cu care se luptă”, dar și ca “o excepţională poezie de circ, pe o temă de maxim interes: migraţia.”


Foto credit: Mattias Edwall

Ne propunem să atragem și să angajăm publicul local și regional în viaţa culturală a orașului Timișoara, prin activităţi diverse și creative. Prezenţa CIRKUS CIRKÖR este doar prima dintr-o serie de acţiuni planificate în acest sens, prin care dorim să utilizăm circul contemporan ca pe o metodă de educaţie non-formală, bazată pe pedagogie creativ-activă“Simona Neumann, directorul executiv al asociaţiei Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Tinerii care vor fi invitaţi de Asociaţia Timişoara 2021 la spectacolele “LIMITS” din 22 noiembrie vor avea oportunitatea de a experimenta câteva dintre elementele demonstrate de artişti. Pe parcursul săptămânii, vor avea loc ateliere de lucru pentru elevii de la şcolile selectate în program, urmând ca în 25 noiembrie acestea să fie deschise publicului larg (înscrieri aici). Mentorii de la Cirkus Cirkör, cu o vastă experienţă în iniţierea tinerilor în ceea ce înseamnă arta circului contemporan, împreună cu pedagogii Şcolii de Circ din Timişoara vor coordona atelierele de lucru.

 

Seria de activitati desfășurate în perioada următoare în Timișoara sub conceptul creativ CIRC! va culmina in luna iulie 2018, cu primul festival de circ contemporan, unde timişorenii, turiştii și invitaţii vor împărtăşi o sărbătoare estivală a artelor circului, în parcuri, pe străzi şi locuri mai puţin cunoscute ale oraşului.