PRIMUL EVENIMENT PUBLIC DE MARE ANVERGURĂ: CIRKUS CIRKÖR, CEL MAI APRECIAT CIRC CONTEMPORAN DIN EUROPA

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > PRIMUL EVENIMENT PUBLIC DE MARE ANVERGURĂ: CIRKUS CIRKÖR, CEL MAI APRECIAT CIRC CONTEMPORAN DIN EUROPA
Fără categorie / 27 octombrie 2017 / Posted by Timisoara2021

Comunicat de presă

TIMIȘOARA 2021-CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII PREZINTĂ PRIMUL EVENIMENT PUBLIC DE MARE ANVERGURĂ:

CIRKUS CIRKÖR, CEL MAI APRECIAT CIRC CONTEMPORAN DIN EUROPA

Călătoria spre Timișoara 2021, Capitală Europeană a Culturii, începe prin miracolul, emoţia şi ingeniozitatea circului contemporan. CIRKUS CIRKÖR vine pentru prima dată în România, după un succes imens înregistrat în Europa. Peste 2 milioane de oameni au asistat până acum la spectacolele CIRKUS CIRKÖR, iar peste 400.000 de copii și tineri au făcut, cu ajutorul lor, primii pași în arta circului contemporan, prin atelierele organizate de compania artistică scandinavă.
Artiștii CIRKUS CIRKÖR vor ajunge la Timișoara cu spectacolul “LIMITS”, în 22 noiembrie având programate două reprezentaţii gratuite pentru elevi și studenţi, iar în 23, 24 și 25 noiembrie vor susţine trei spectacole publice pe bază de bilet, începând cu ora 20.00. Spectacolele vor avea loc la Sala Sporturilor “Constantin Jude“ (Olimpia) – aleea F.C. Ripensia, nr.7, Timisoara.
Spectacolul “LIMITS“ este conceput și regizat de care Tilde Björfors, fondatorul și directorul artistic al CIRKUS CIRKÖR. Cu o vastă experienţă artistică, aceasta a pus în scenă și alte spectacole de succes internaţional ca Borders, Knitting Peace, Wear it like a crown sau Inside out. Presa internaţională a descris în nenumărate rânduri spectacolul “LIMITS” ca fiind ”o formă de artă infinită precum cerul, ce simbolizează ”echilibrul dintre viaţă şi moartea cu care se luptă”, dar și ca “o excepţională poezie de circ, pe o temă de maxim interes: migraţia.”
Mai multe detalii despre reprezentaţie puteti afla pe www.timisoara2021.ro, iar biletele pot fi achiziţionate prin reţeaua www.eventim.ro
“Ne propunem să atragem și să angajăm publicul local și regional în viaţa culturală a orașului Timișoara, prin variate forme de expresie ale culturii și artei. Prezenţa CIRKUS CIRKÖR este doar prima dintr-o serie de asemenea spectacole planificate în acest sens, prin care dorim să utilizăm circul contemporan ca pe o metodă de educaţie non-formală, bazată pe pedagogie creativ-activă“, – Simona Neumann, director executiv Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.
Tinerii care vor fi invitaţi de Timişoara 2021 la spectacolele “LIMITS” din 22 noiembrie, vor avea oportunitatea de a experimenta câteva dintre elementele demonstrate de artişti. Pe parcursul săptămânii, vor avea loc ateliere de lucru pentru elevii de la şcolile selectate în program, urmând ca în 25 noiembrie acestea să fie deschise publicului larg. Artiștii de la Cirkus Cirkör, cu o vastă experienţă în iniţierea tinerilor în ceea ce înseamnă arta circului contemporan, împreună cu profesorii Şcolii de Circ din Timişoara vor coordona atelierele de lucru.
Seria de activităţi desfășurate în perioada următoare în Timișoara sub conceptul creativ CIRC! va culmina in luna iulie 2018, cu primul festival de circ contemporan, unde timişorenii, turiştii și invitaţii vor împărtăşi o sărbătoare estivală a artelor circului, în parcuri, pe străzi şi locuri mai puţin cunoscute ale oraşului.
Evenimentul este organizat de către Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara, Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale, Inspectoratul Școlar Judeţean Timiș, Teatrul Naţional Timișoara și Școala de Circ Timișoara.

Asociaţia Timișoara 2021 -Capitală Europeană a Culturii

 

Sponsorii evenimentului: Bega Grup, United Media, Grafoprint, Euromedia, Premium Media, Advertising, Printing, Packaging (APP) CLUSTER SRL, Multidiet, Continental Anvelope Timișoara

Foto Credit: Mattias Edwall