Implicarea UPT în programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Implicarea UPT în programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii
Fără categorie / 11 noiembrie 2016 / Posted by Timisoara2021

Joi, 10 noiembrie 2016, cu ocazia aniversării de 96 de ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnice din Timișoara, Simona Neumann, director executiv al Asociaţiei „Timișoara – Capitală  Culturală Europeană” a fost invitata ședinţei festive pentru a vorbi despre implicarea UPT în programul cultural Timișoara 2021.

„Universitatea Politehnica Timișoara este membru fondator al ATCCE; mai mult decât atât, este un membru foarte implicat în ceea ce va însemna implementarea programului Capitală Europeană a Culturii în 2021.”, a spus Simona Neumann.

Viitoarele evenimente dezvoltate în parteneriat cu UPT – Centrul Multimedia și Facultatea de Arhitectură și Urbanism -, vor implica atât comunitatea universitară, cât și locuitorii orașului.

Patrimoniul sub Reflectoare – crește interesul larg asupra cartierelor istorice ale Timișoarei, Lumini Captivante – artiștii creează lucrări care redirecţionează atenţia de la lumina artificială a dispozitivelor către lumina interioară a indivizilor, Orașul Luminilor – co-crearea unei platforme complexe care reprezintă punctul de plecare al Festivalului Luminilor (curatoriat de Ars Electronica) și care va permite artiștilor să expună soluţii în și pentru spaţiul public timișorean sau Spaţii Vii – intervenţii de design și arhitectură care oferă voce spaţiului public prin Bienala de Arhitectură BETA ca platformă de dialog și dezbateri constante între comunitate, administraţia publică și corpul profesional și se va baza pe colaborarea cu parteneri internaţionali și găzduirea sa de OAR- Filiala Teritorială Timiș , împreună cu Vlad Gaivoronschi – Președinte, sunt doar câteva dintre proiectele în curs de implementare.

„Mulţumesc atât Universităţii Politehnice Timișoara, cât și Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Teritorială Timiș – reprezentat de Președintele Vlad Gaivoronschi, pentru sprijinul acordat implementării programului cultural Timișoara 2021. Suntem toţi foarte nerăbdători să începem lucrul la aceste proiecte foarte importante pentru comunitatea timișoreană”, a adăugat Simona Neumann.

Timișoara a fost desemnată Capitală Europeană a Culturii pe data de 16 septembrie 2016. Dosarul candidaturii, la care echipa executivă a Asociaţiei a lucrat încă din anul 2011, a avut la bază conceptul „Shine your light/ Light up your city” / “Luminează orașul prin tine!”. Activitatea Asociaţiei „Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021” poate fi urmărită pe site (www.timisoara2021.ro), pe Facebook (www.facebook.com/timisoara2021eu/) și pe Instagram (www.instagram.com/timisoara2021/).

 

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul