Echipa Timișoara 2021 și invitaţii săi s-au întâlnit cu Excelenţa Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României la Muzeul de Artă din Timișoara

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Echipa Timișoara 2021 și invitaţii săi s-au întâlnit cu Excelenţa Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României la Muzeul de Artă din Timișoara
Fără categorie / 3 octombrie 2016 / Posted by Timisoara2021

Timișoara, 3 octombrie 2016

Echipa executivă a Asociaţiei „Timișoara – Capitală Culturală Europeană” s-a întâlnit azi, 3 octombrie, cu Excelenţa Sa, domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României și cu reprezentanţi ai instituţiilor culturale, ai operatorilor culturali independenţi, ai mediului universitar și liceal și ai autorităţilor publice. Întâlnirea colocvială, care a avut loc în Sala Barocă a Muzeului de Artă Timișoara, a adus în dialog recenta reușită a urbei de pe Bega și anume, câștigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021 și experienţa Sibiului 2007.

Rezumatul celor cinci ani de muncă la dosarul de candidatură a fost prezentat Președintelui, iar discuţia a continuat cu prezentarea câtorva proiecte viitoare incluse în proiectul candidaturii cu care Timișoara s-a prezentat în faţa juriului european în data de 16 septembrie. S-a vorbit despre publicul deja interesat de evenimentele culturale – care trebuie să funcţioneze ca un pol de atragere pentru publicul mai puţin interesat – și despre îndrăzneala de a duce cultura și către periferia orașului. Accentul a fost pus pe marile teme ale proiectului Timișoara 2021 – Oameni, Locuri și Conexiuni -reunite sub sloganul Luminează orașul prin tine!

Mesajul Președintelui pentru echipa Timișoara 2021și pentru instituţiile publice și operatorii culturali a fost foarte clar și a conţinut câteva dintre momentele trăite pe cont propriu pe vremea când, din funcţia de primar al Sibiului, a fost implicat în implementarea proiectului de Capitală Culturală Europeană în 2007.

„Timișoarei i se întâmplă cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unui oraș, iar asta îl va schimba din temelii. Aveţi misiunea de a transforma un oraș într-o scenă și să o faceţi atât de bine încât ceea ce propuneţi din punct de vedere cultural să fie de interes atât pentru comunitatea locală, cea naţională, dar și pentru europenii care practică turismul cultural. […] Din experienţa pe care am avut-o la Sibiu în 2007, știu că nu trebuie să faci lucruri senzaţionale pentru a reuși, dar e nevoie ca tot ceea ce faci să faci bine. Oricât de buni am fi, dacă nu avem o echipă nu vom avea realizări notabile”, a transmis Președintele României.

Timișoara a fost numită Capitală Culturală Europeană vineri, 16 septembrie 2016. Dosarul candidaturii, la care echipa Asociaţiei a lucrat încă din anul 2010, a avut la bază conceptul „Shine your light/ Light up your city” (Luminează orașul prin tine). Activitatea Asociaţiei „Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021” poate fi urmărită pe site (www.timisoara2021.ro), pe Facebook (www.facebook.com/timisoara2021eu) și pe Instagram (www.instagram.com/timisoara2021).

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul