Timişoara – Depunere dosar candidatura

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Timişoara – Depunere dosar candidatura
Fără categorie / 12 august 2016 / Posted by Timisoara2021

Timişoara a depus dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021

Vineri, 12 august 2016, Timişoara a depus la Ministerul Culturii dosarul final de candidatură în competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, având conceptul și sloganul ‘Shine your light – Light up your city!’ (‘Luminează orașul prin tine!’).

Asociaţia Timișoara-Capitală Culturală Europeană dorește să mulţumească tuturor colaboratorilor săi și tuturor timișorenilor pentru implicare și susţinere și apelul de a rămâne uniţi în continuare.

„Pentru Timișoara, candidatura la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 a reprezentat unirea comunităţii în jurul unui ţel ambiţios al orașului, generând fundamentul solid al susţinerii civice a întregului proces, beneficiind de sprijinul politic necesar unui asemenea demers. Astfel, pregătirea concursului, cu toate etapele și evoluţiile sale, ne-a determinat să avem o privire onestă în istoria și trecutul recent al orașului, spre mai buna înţelegere a contextului și evenimentelor prezente, pentru o asumare conștientă și angajantă a unui viitor comun al continentului, bazat pe valori europene.

Indiferent de rezultatul final al competiţiei, Timișoara va contribui la redobândirea și întărirea rolului culturii în plan social, economic și al relaţiilor interumane la nivel local, regional, naţional și european cu încredere în forţa culturii de a genera schimbare, de a stimula creaţia și de a împlini și înfrumuseţa vieţi” – declară Simona Neumann – directorul executiv al Asociaţiei Timișoara-Capitală Culturală Europeană.

Etapa selecţiei finale (vizita juriului și interviul) se va desfășura în prima jumătate a lunii septembrie a.c., urmând ca în 16 septembrie 2016 să fie anunţat orașul din România care va deţine titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

banner 2_RO

banner 1_ENG

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul