ECoC 2016: Wrocław (Polonia) şi Donostia/San Sebastián (Spania)

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > ECoC 2016: Wrocław (Polonia) şi Donostia/San Sebastián (Spania)
Fără categorie / 11 ianuarie 2016 / Posted by Timisoara2021

Sub deviza «Spaces of beauty» (“Spaţii de frumuseţe”), programul cultural al oraşului Wrocław se bazează pe conceptele de metamorfoză şi diversitate, plecând de la istoria oraşului ce se caracterizează printr-o continuă transformare. Printre evenimentele organizate pe parcursul anului 2016 se numără Noaptea Literaturii Europene, Ziua Internaţională a Jazz-ului, Olimpiada Internaţională de Teatru.

Sub deviza «Cultura para la convivencia» (“Cultură pentru coexistenţă”), Donostia/San Sebastián promovează modalităţi mai bune de a trăi împreună prin artă și cultură. Trei faruri vor reflecta valorile care stau la baza programului: Farul Vieţii (individul și societatea), Farul Păcii (respect și coexistenţă) și Farul Vocilor (diversitate și înţelegere reciprocă). Programul include acţiuni precum: “Tratatul de Pace”- o expoziţie care arată modul în care pacea și violenţa au fost reprezentate în Europa; „Ambasade Itinerante” – un proiect care va aduce artiști de naţionalităţi diferite în mai multe orașe europene cu vaporul, autobuzul și bicicleta pentru a crea şi promova opere de artă care exprimă diversitatea lingvistică, printre altele.

Deschiderea oficială în Wrocław va avea loc în perioada 15-17 ianuarie, fiind programate aproximativ 100 de evenimente culturale precum concerte, expoziţii, spectacole, în timp ce San Sebastián îşi va lansa programul pe 20 ianuarie, odată cu festivalul tobelor Tamborrada.

Mai multe informaţii sunt disponibile aici:
www.wroclaw2016.pl
www.dss2016.eu

© 2015 Capitală Europeană a Culturii 2021 

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul