Comunicat de presă – 31 iulie 2015

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Comunicat de presă – 31 iulie 2015
Fără categorie / 31 iulie 2015 / Posted by Timisoara2021

Urează „La mulţi ani!” Timișoarei alături de Asociaţia Timișoara – Capitală Culturală Europeană

Susţine Timişoara 2021 – oraş candidat cu ideile tale

Asociaţia Timișoara – Capitală Culturală Europeană invită cetăţenii de Ziua Timișoarei (1-3 august) să transmită mesajele lor despre cum vor să arate oraşul în 2021.

Acest sfârşit de săptămână aduce un motiv de sărbătoare pentru timişoreni, Ziua Timişoarei. Alături de concerte, lansări, turneu de minifotbal sau cros nocturn, locuitorii Timişoarei se vor putea bucura de acţiuni prin care vor afla mai multe informaţii despre ce înseamnă titulatura de Capitală Culturală Europeană, cu ajutorul membrilor şi voluntarilor Asociaţiei, care se vor afla în mijlocul evenimentelor. Aceştia îi vor încuraja pe cetăţeni să susţină proiectul, să transmită urările lor şi să fie parte a acestui proces prin ideile pe care le au pentru Timişoara anului 2021.

La standul ce va fi amplasat pe str. Mărăşeşti, de la ora 19.00, în perioada 1 – 3 august,  timişorenii se vor întâlni cu membrii şi voluntarii Asociaţiei, care le vor oferi informaţii despre procesul de candidatură şi despre impactul pe care un asemenea titlu îl va avea asupra oraşului. Prima etapă a concursului e în plină desfășurare și se sfârșește pe 10 octombrie 2015, când dosarul de candidatură trebuie depus la București.

„Candidatura oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii este un proces care vizează în primul rând comunitatea locală şi cetăţenii, de aceea Asociaţia Timişoara – Capitală Culturală Europeană va fi prezentă la manifestările care vor avea loc cu ocazia Zilei Timişoarei, între 1 şi 3 august. Prin prezenţa noastră la evenimentele prilejuite de Ziua Timişoarei, dorim să îi îndemnăm pe timişoreni să ne spună cum văd oraşul în anul 2021. Totodată, intenţia noastră este de a discuta cu oricine este interesat despre candidatură, activităţile noastre şi implicarea în viaţa culturală a orașului. Echipa noastră va fi acolo pentru a răspunde tuturor întrebărilor și pentru a primi sugestii de la toţi participanţii la eveniment.” – spune Simona Neumann, director executiv al ATCCE.

Despre Asociaţia Timișoara – Capitală Cultural Europeană

Asociaţia Timișoara – Capitală Culturală Europeană s-a înfiinţat în anul 2011 și are ca obiectiv principal pregătirea candidaturii orașului Timișoara pentru titlul de Capitală Cultural Europeană în anul 2021. Viziunea Asociaţiei este ca Timișoara să devină un pol de excelenţă în spaţiul cultural european. Detalii suplimentare și noutăţi despre activităţile ATCCE 2021 pe site-ul dedicat (www.timisoara2021.ro), pe pagina de Facebook (www.facebook.com/timisoara2021eu) şi pe contul de Instagram (www.instagram.com/timisoara2021).

Despre alte campanii curente ale Asociaţiei

Asociaţia Timișoara – Capitală Culturală Europeană în 2021 continuă campaniile de consultare şi informare a locuitorilor oraşului începute în primăvara acestui an. Utilizatorii de internet sunt invitaţi să citească poveștile culturale ale Timișoarei de ieri și de azi pe microsite-ul tminro.timisoara2021.ro sau să ia parte la acţiunea prin care ATCCE 2021 îi provoacă să fotografieze Timișoara culturală folosind hashtag-ul #TM2021 pe Instagram.

Afis ATCCE la Ziua Timisorei 2015