Atelier de lucru cu elevi de la Școala Generală Nr. 25

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Atelier de lucru cu elevi de la Școala Generală Nr. 25
Fără categorie / 8 iunie 2015 / Posted by Timisoara2021

Timișoara în 2021 va fi în primul rând a copiilor de astăzi. De programul cultural al orașului vor beneficia mai ales  cei care vor fi adolescenţi în anul 2021. De aceea am vrut să vorbim cu ei despre viitorul orașului.

Radu Florin Gabriel își dorește, ca Timișoara să fie mai turistic cu o grădină botanică foarte dotată și un parc zoologic, care să fie un paradis pentru animale. Elevul din clasa a III-a B de la Școala Generală Nr. 25 ne-a împărtășit așteptările sale de la candidatura orașului la titlul „Capitală Culturală Europeană“. „Aș vrea să văd în 2021 parcuri mai îngrijite și mai multe“, spune el.

La fel gândesc și colegii, respectiv colegele lui de clasă pe care i-am întrebat, cum își imaginează orașul peste șase ani. „Eu mi-l imaginez luminos, cu mulţi turiști și să fie cel mai super și cel mai diferit oraș din toată Europa“, zice Ioana Alexe Hermann.

Raluca Selejan și Robert Tari de la ATCCE au făcut copiilor o surpriză vineri dimineaţa, în 5 iunie, prin prezenţa la clasă şi le-au prezentat capitalele culturale europene Marseille și Liverpool. Apoi au explicat prin joacă, ce trebuie să facă Timișoara, ca să ajungă în 2021 Capitală Culturală Europeană. Peste 60 de copii au participat la întâlnirea noastră cu cetăţenii de mâine.

Mulţumim Şcolii Generale nr. 25 pentru sprijin și deschiderea  faţă de proiectele noastre pentru că doar împreună putem câștiga această competiţie.

Foto elevi

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul