Atelier de lucru cu reprezentanţi ai organizaţiilor active în grupurile de accesibilitate

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Atelier de lucru cu reprezentanţi ai organizaţiilor active în grupurile de accesibilitate
Fără categorie / 20 mai 2015 / Posted by Timisoara2021

Poza 4

Cele mai importante clădiri publice din Timișoara sunt conform accesibil.org inaccesibile persoanelor în fotoliu rulant. Este una din problemele critice ale orașului pe care Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană (ATCCE) dorește să soluţioneze prin candidatura orașului. În acest scop s-a organizat marţi o întâlnire de lucru la „Ambasada“ cu reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale și unităţilor de învăţământ special.
Aşa cum am anunţat de curând, ATCCE organizează noi ateliere de lucru, care vor viza cetăţenii şi comunitatea, dar şi specialiști implicaţi în diferite sectoare culturale, sociale și economice.

În acest sens, ieri, 19 mai 2015, a fost organizat un nou atelier de lucru susţinut de Teodora Borghoff, colaboratoare a asociaţiei. Timp de două ore s-a discutat despre problemele actuale ale orașului în domeniul social și cultural şi despre dificultăţile întâmpinate de persoanele cu dizabilităţi. În urma atelierului s-a constatat că problema cea mai mare pentru majoritatea este lipsa rampelor de acces în clădiri publice. Ca exemple au fost menţioate teatrele de stat ale orașului. Odată cu îmbunătăţirea gradului de accesibilitate o să crească și numărul vizitatorilor, a concluzionat o participantă.

Pentru Andrei Strătilă de la „Asociaţia pentru Integrarea Persoanelor cu Deficienţe”, nu ajunge doar îmbunătăţirea condiţiilor pentru oamenii cu handicap. Aceștia trebuie și informaţi. Așa numitul „toboșarul orb“ a sugerat înfiinţarea unui infopoint pentru beneficiari.
Teodora Borghoff a subliniat importanţa candidaturii, care a reușit în ultimii ani să mobilizeze cetăţenii și să-i sensibilizeze pentru problemele persoanelor cu dizabilităţi.

Mulţumim participanţilor pentru susţinerea candidaturii şi pentru implicarea în acest proces, rezultatele întâlnirilor vor fi valorificate în scrierea dosarului de candidatură al oraşului şi arată că împreună putem câştiga titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Poza 2

Poza 6

Poza 12Poza 11

Poza 14

Poza 15

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul