Expoziţia „Între Tactil și Intangibil”

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Expoziţia „Între Tactil și Intangibil”
Fără categorie / 12 ianuarie 2015 / Posted by Oana Grimacovschi

Despre o mare artistă. Fotografie și grafică

Luni, 12 ianuarie 2015, la ora 17:00, în spaţiul expoziţional al Primăriei Municipiului Timișoara, din Piaţa Victoriei nr.5, va avea loc vernisajul expoziţiei „Între Tactil și Intangibil”. Artistul fotograf Florin Ianăș și graficianul Andreea Măran au realizat o expoziţie dedicată uneia dintre cele mai valoroase artiste din România, violoncelista de renume mondial Alexandra Guţu. Cu o carieră prestigioasă de interpret atât în ţară, cât și in afara graniţelor, maestra este și mentorul a numeroși violonceliști deja afirmaţi.

Expoziţia cuprinde fotografii și lucrări de grafică în tehnici mixte. Florin Ianăș a absolvit studiile masterale în fotografie la Facultatea de Artă și Design din Timișoara, acum fiind doctorand. Creaţiile sale s-au aflat pe simezele mai multor expoziţii în ţară și în afara ei. Această expoziţie se înscrie conceptual într-un ciclu de autor dedicat unor mari artiști, serie inaugurată cu expoziţia dedicată celebrului dirijor Misha Katz . Andreea Măran este licenţiată a Facultaţii de Artă și Design din Timișoara, secţia grafică, și este la prima apariţie expoziţională.

La vernisaj, despre creaţii și expozanţi va vorbi prof. univ. dr. Carol David, profesor la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

Expoziţia va rămâne deschisă publicului în perioada 12 – 25 ianuarie 2015.