Voluntarii Asociaţiei Timișoara Capitală Culturală Europeană participă la Festivalul Baroc Timișoara

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Voluntarii Asociaţiei Timișoara Capitală Culturală Europeană participă la Festivalul Baroc Timișoara
Fără categorie / 1 octombrie 2014 / Posted by Oana Grimacovschi

IMG_20140924_161022 

Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană sprijină Festivalul Baroc Timișoara ce se va desfășura la Timișoara în intervalul 13-19 octombrie. Festivalul este organizat de Asociaţia Festivalul Baroc Timișoara, membră a Asociaţiei Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Timp de o săptămână, între 13 și 19 octombrie 2014, la Timișoara vor avea loc o serie de evenimente cu ocazia aniversărilor unor personalităţi importante care au trăit în secolele XVII–XIX, celebrate atât la nivel naţional (Anton Pann), cât și la nivel internaţional (faimosul compozitor francez Jean Phillipe Rameau). Totodată, dorim să prezentăm viaţa de zi cu zi a Cetăţii Timișoara și a locuitorilor acesteia înainte și dupa 1716, precum și legăturile între comunităţile prezente în zona Banatului: români, sârbi, otomani, austrieci și svabi. Toate aceste acţiuni îşi propun să reînvie Timişoara de altădata, un vechi oraş important al monarhiei dunărene şi a Europei Centrale, şi să readucă în memoria contemporanilor gloria „oraşului ideal” baroc din secolul XVIII.”, spun organizatorii.

 

Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană și Asociaţia Festivalul Baroc Timișoara au încheiat un acord de colaborare  pentru a permite voluntarilor înscriși pe listele Asociaţiei Timișoara Capitală Culturală Europeană să se implice în organizarea evenimentelor derulate pe parcursul celor șapte zile de festival.

Săptămâna trecută organizatorii Festivalului Baroc Timișoara s-au întâlnit cu voluntarii noștri la librăria Carturești pentru a discuta aspecte organizatorice.

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul