Pulsaţiile bătrânului spirit timișorean

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Pulsaţiile bătrânului spirit timișorean
Fără categorie / 26 august 2014 / Posted by Oana Grimacovschi

Asociaţia „Timișoara Capitală Culturală Europeană” a lansat, împreună cu „Langzam Photography”, campania „Dă-i chipul tău Timișoarei”. În perioada 1 august 2014 – 31 octombrie 2014 vor fi adunate aproximativ 300 de fotografii ale timișorenilor dornici să-și arate susţinerea pentru orașul lor în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

„«Dă-i chipul tău Timișoarei» este un prilej de a reuni în spaţiul virtual, deocamdată, acei oameni ai orașului care-i dau viaţă, care îl fac să fie ceea ce este astăzi, care-i dau un «chip», o imagine. Sunt acei oameni fără de care marile ambiţii și proiecte ale Timișoarei nu ar fi posibile. Născuţi în Timișoara sau pur și simplu veniţi din alte colţuri ale ţării și ale lumii și alegând să trăiască aici, ei sunt azi susţinătorii capitalei Banatului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Bravo, timișoreni!”, a declarat directorul executiv al Asociaţiei „Timișoara Capitală Culturală Europeană”, Simona Neumann.

Ideea a pornit de la cei doi fotografi ai „Langzam Photography”, Costin și Silvia Oxana Barbutz, specializaţi în fotografia de portret.

„Pe parcursul a trei luni vom realiza aproximativ 300 de portrete ale oamenilor întâlniţi pe străzile, în parcurile, pe terasele și în birourile «bătrânului» oraș. Îi vom întreba ce le place cel mai mult la Timișoara, vom schimba o vorbă cu ei, le vom strânge mâna prietenește.

La sfârșitul acestei perioade vom realiza un banner pe care vom scrie «Timișoara are chipul tău» cu cele aproape 300 de fotografii. Vom imprima pe hârtie fiecare chip și vom oferi fiecăruia o poză care să mărturisească încă o dată dragostea pentru oraș și susţinerea Timișoarei în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021”, a spus fotograful de la „Langzam Photography”, Costin Barbutz.

De la tineri la pensionari, mulţi timișoreni au apreciat iniţiativa de apreciere și promovare a capitalei Banatului, o dovadă a solidarităţii pentru același ţel.

Costin Barbutz a spus că „tehnica capturării imaginii s-a schimbat, dar arta obţinerii unei fotografii de calitate a rămas aceeași. Urmărim permanent trand-urile și oferim tot ce e mai bun în ședinţe foto relaxante, în locaţiile care sunt comode programului încărcat al timișorenilor. Costurile campaniei «Dă-i chipul tău Timișoarei» sunt suportate exclusiv de «Langzam Photography» și sunt un cadou făcut orașului de pe Bega în speranţa obţinerii titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021”.

Cei doi fotografi îi încurajează pe timișoreni să sprijine Asociaţia „Timișoara Capitală Culturală Europeană”, care s-a dovedit un partener serios, dar și plăcut, și alte firme pentru a contribui, prin acţiuni similare, la sprijinirea orașului.

„Am trecut, în cei 25 de ani de experienţă, de la «bătrânele» aparate rusești și filme alb-negru până la noile DSLR-uri și soft-uri de editare. Cu dragoste și generozitate, Timișoara ne găzduiește pe toţi!”, au concluzionat Costin și Silvia Oxana Barbutz.

Fotografiile, însoţite de scurte declaraţii ale celor surprinși de camera foto, pot fi văzute pe pagina de Facebook a campaniei:https://www.facebook.com/pages/Da-i-chipul-tauTimisoarei/1446740352260878?sk=timeline

 

Articol scris de Alexandru Virgil STOICA,  voluntar ATCCE și publicat în ziarul ”Timișoara”, 22.08.2014.

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul