Inima Ecoului Catalan

Fără categorie / 14 august 2014 / Posted by Oana Grimacovschi

10494518_1484478995130087_4988562809959511780_o

Sursa foto: Andrei Balint

„Once upon a time…”  ( „A fost odată ca niciodată…” ) – Acesta este începutul poveștii catalanilor, care ne-au uimit prin onoare, pasiune și talent. Cu toţii am apreciat arta cerului și a focului. Parcă eram captivi într-o poveste asemenea celor citite în perioada copilăriei.
Capitala Banatului a fost sub asediul spiritului catalanilor timp de trei zile. Ecoul focului a spulberat porţile dintre lumea noastră și tărâmul magic al artei nedescoperite. Poveștile giganţilor s-au născut în inima artei catalane, orașul de pe Bega.
Am simţit pulsaţiile tradiţiei folclorului catalan. Aplec Internacional 2014 a fost momentul descătușării celor mai puternice sentimente și emoţii. Bătăile inimii au evadat din închisoarea efemeră, trupul. Ochii mei albaștri au fost orbiţi de lumina focului, născută din aripi de onoare, pasiune și pericol. Dansul focului spulberat în mii și mii de lumini m-a vrăjit.
Construcţiile umane – Falcons, Sardana, ecoul războinic al focului și celelalte bucăţi din inima artei catalane m-au hipnotizat. Cei peste 400 de catalani, talente ale cerului, au renăscut spiritul Cataloniei, asemenea Păsării Phoenix din propria cenușă.
Trei zile de magie! Pot susţine că a fost cel mai frumos eveniment din România. Viaţa artiștilor a fost în pericol pe tot parcursul festivalului, dar au învins lupta împotriva fricii.
Via Rumania Cultura, Timișoara Capitală Culturală Europeană și AdiFolk și-au încrucișat forţele pentru același ţel!
Au fost cele mai frumoase momente, amintiri de argint. Niciodată nu voi uita prietenia noastră. Am descoperit noi oameni, noi tradiţii și mi-am făcut foarte mulţi prieteni.
Voluntariatul trebuie să devină un stil de viaţă! Luptăm pentru ca orașul nostru să devină viitoarea Capitală Culturală Europeană în 2021! Cu fiecare activitate de voluntariat, alături de prietenii de la cele două asociaţii, spiritul meu de muncă neplătită, dar esenţială, devine un înger al luminii. Devine un ţel și o alegere a vieţii pe care mi-o doresc!
Ce mi-a plăcut cel mai mult? Este o întrebare la care nu am un răspuns deoarece totul a fost unic și șocant. De la piramidele umane și până la dansului focului, am fost captiv în jocul magiei.
Ca și reporter și redactor la Ziarul Timișoara, dar și în calitate de voluntar, m-am aflat în nucleul magiei. Oricât de puternic a fost ecoul de luptă al focului, nu m-am temut și am continuat să fotografiez. Oricât de periculoasă a fost nașterea piramidei umane sau a turnului uman, am avut încredere în prietenii noștri.
Noi, timișoreni și catalani, suntem campioni!

Alexandru Virgil Stoica

Voluntar ATCCE

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul