Experienţa interculturală de succes

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Experienţa interculturală de succes
Fără categorie / 12 august 2014 / Posted by Oana Grimacovschi

10479746_755123071211508_21158900658968831_n

În perioada 27 iulie – 03 august 2014 am avut onoarea și plăcerea să iau parte la un team building organizat în cadrul proiectului transfrontalier România – Serbia “Poles of Cultures” implementat de către Institutul Intercultural Timișoara. Acest eveniment a fost găzduit cu căldură de către EnduRoMania 167 Brebu Nou.

Când fac afirmaţia că am trăit o experienţă interculturală mă refer la faptul că am coabitat cu o tânără de origine sârbă, din Zrenjanin, timp de 8 zile. Această experienţă s-a finalizat cu o frumoasă relaţie “transfrontalieră” de prietenie și apreciere reciprocă.

Din punct de vedere al conceptului de team building, am avut parte de sesiuni interactive, în care utilul s-a contopit perfect cu plăcutul și partea teoretica s-a împletit armonios cu partea practică. Am avut diverse ateliere, de la arta colajelor la arta teatrală, am facut parte din echipe interculturale în care ne-am dezvoltat spiritul de echipă și de competiţie, însă au existat și momente în care instinctele de lider au ieșit la suprafaţă și și-au spus cuvântul la momentul oportun.

În decursul săptămânii am avut onoarea de a vizita trei locaţii inedite în Brebu Nou și anume casa doamnei Elisabeth Ochsenfeld (artist plastic), casa familiei Puba și Erika Hromadka (iniţiatorii renumitului Festival de Jazz de la Gărâna) și nu în ultimul rând am vizitat “Cultura în Șură” locaţia aparţinând familiei de artiști plastici Doru și Elena Tulcan.

Le mulţumesc atât organizatorilor, cât și gazdelor noastre pentru tot efortul care l-au depus spre a ne crea un ambient propice pentru desfășurarea activităţilor noastre și pentru îndrumarea lor concretizată cu o legătură transfrontalieră interculturală extraordinar de frumoasă și de specială între membrii sârbi și membrii români.

Această experienţă s-a încheiat cu succes într-un cadru amical și cu promisiuni de reîntâlnire la conferinţa de încheiere a proiectului ce va avea loc în luna noiembrie a.c.

Andreea Cristina Văcărescu

Voluntar ATCCE