CULORI | Teo Milea & Amalia Gaiţă

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > CULORI | Teo Milea & Amalia Gaiţă
Fără categorie / 4 iunie 2014 / Posted by Oana Grimacovschi

Pianistul și compozitorul Teo Milea, împreună cu solista Amalia Gaiţă, vor susţine concertul CULORI în deschiderea Festivalului Artelor, în data de 9 iunie 2014, de la ora 20:00, în Grădina de Vară Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Afis Festival

Teo Milea este cunoscut publicului timișorean datorită materialului său pianistic “Pe clape albe… și negre”, compus în urmă cu 2 ani și împărtășit atât publicului român, cât și publicului de peste hotare, dar şi graţie altor proiecte muzicale în care a fost implicat de-a lungul vremii. Proaspăt întors din Spania, unde a performat cu acest material în cadrul Festivalului Altres Musiques din Benicassim, Teo Milea, împreună cu Amalia Gaiţă, și-au propus să întâmpine vara alături de timișoreni, cu ocazia deschiderii Festivalului Artelor care se va desfășura în Timișoara în perioada 9-15 iunie.

Proiectul CULORI s-a născut în urmă cu 2 ani alături de Amalia Gaiţă și cuprinde doar piese compuse de cei doi artiști: muzică și versuri, pian și voce, Teo și Amalia dând fiecărei note culoarea stării lor, găsită prin simplul autentic.

Teo Milea, despre concertul din 9 iunie: „Nu am cântat culorile de mult şi mi-era dor de toate. Invităm lumea să înveţe piesele şi să cânte alături de noi în concert. Vrem să umplem toate cele 1.200 de locuri din Grădina de vară a Filarmonicii Banatul şi să facem cel mai colorat concert din 2014”.

Teo Milea susţine candidatura Timișoarei în competiţia pentru Capitală Culturală Europeană 2021. În colaborare cu Asociaţia Timișoara Capitală Cultural Europeană 2021, Teo Milea va oferi in mod gratuit tricoul inscripţionat cu sigla acestei Asociaţii vineri, 6 iunie, de la ora 18.00, la Cafeneau Verde (Str. C. Brediceanu nr. 2, Piaţa Libertăţii, Timișoara). Toţi cei care vor purta acest tricou la Concertul CULORI din data de 9 iunie, vor avea parte de o surpriză din partea celor doi artiști, Teo Milea și Amalia Gaiţă.

Teo Milea & Amalia Gaita

Despre Festivalul Artelor Timişorene (9-15 iunie 2014)

Festivalul Artelor este organizat de Primăria Timișoara și, dincolo de dorinţa de a oferi timișorenilor evenimente de calitate, își propune să așeze o cărămidă în plus la construcţia candidaturii Timișoarei în cursa pentru marele titlu de Capitală Culturală Europeană 2021.

Luni, 9 iunie 2014, Grădina de Vară Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara

Ora 20:00

Intrare liberă

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul