Rezultatele campaniei de atragere a voluntarilor

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Rezultatele campaniei de atragere a voluntarilor
Fără categorie / 2 iunie 2014 / Posted by Oana Grimacovschi

2 iunie 2014 

Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană a derulat în decursul lunii mai 2014 o campanie de atragere a comunităţii în acţiunile culturale din oraş. Obiectivele majore ale acestei campanii au fost implicarea şi mobilizarea voluntarilor în activităţile organizate de Asociaţia Timişoara  Capitală Culturala Europeană pentru a susţine şi a se implica activ în proiectul Timişoara  2021.

 

În prezent, în cadrul Asociatiei Timişoara  Capitală Culturala Europeană exista 70 de voluntari, cu vârste cuprinse intre 18 şi 63 de ani, provenind din diverse medii sociale şi culturale. În luna mai au avut loc o serie de întâlniri între voluntarii proiectului Timișoara 2021 și Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană. Discuţiile s-au purtat în jurul rolului, al misiunii şi al angajamentului voluntar în proiectul Timişoara  2021. Voluntarii recrutati de Asociaţia Timişoara  Capitală Culturala Europeană au fost grupaţi pe echipe pentru o mai bună organizare a activităţilor. Echipele formate şi-au ales câte un lider, urmând ca intregul program de voluntariat sa fie mai departe coordonat cu sprijinul liderilor aleși.

 

Evenimentele Ziua Europei şi Noaptea Muzeelor desfășurate în luna mai la Timişoara  s-au bucurat de sprijinul muncii voluntare a peste 20 de persoane. Acestea au organizat de Ziua Europei, în Parcul Rozelor, un stand de informare a vizitatorilor asupra proiectului Timişoara 2021. Au fost distribuite afișe, materiale informative (broșuri și pliante) în română, engleză, germană, maghiară și sârbă, autocolante care ilustrează 5 dintre premierele Timișoarei. Până la finalul evenimentului câteva sute de persoane au beneficiat de informaţiile transmise de voluntari.

 

De asemenea, echipa de voluntari s-a implicat în campania de informare a comunitătii asupra proiectului cultural Noaptea Muzeelor 2014. Voluntarii au împărţit pliante informative în toate zonele oraşului. Ca urmare, muzeele şi galeriile din Timişoara  înscrise în acest circuit s-au bucurat de prezenţa a mii de vizitatori doar în ziua de 17 mai –  data desfăşurării acestui eveniment prestigios.

 

Asociaţia continuă în 2014 activităţile de recrutare şi de pregătire a echipelor de voluntari. În cursul lunii iunie 2014 se va lansa programul Voluntar Timişoara  2021 în cadrul unei conferinţe publice.

 

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul