1-8 iunie – prima ediţie a Festivalului de Teatru Independent Antagon

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > 1-8 iunie – prima ediţie a Festivalului de Teatru Independent Antagon
Fără categorie / 30 mai 2014 / Posted by Oana Grimacovschi

afis antagonÎn perioada 1-8 iunie se desfășoară prima ediţia a Festivalului de Teatru Independent Antagon, un festival al spectatorilor și al actorilor, care promovează teatrul independent, neinstituţionalizat, cu spectacole jucate în spaţii alternative.

Organizatorii festivalului au pregătit un maraton de spectacole care se vor desfășura în spaţiile teatrelor partenere, Auăleu Teatru (Scârţ Loc Lejer) și Electric Theatre, în spaţiile puse la dispoziţie de partenerii evenimentului, Hostel Costel, [e-spres-oh], Galeria Triade și în aer liber în Parcul Botanic și pe Pietonala Mărășești.

Trupele și actorii uniţi în jurul acestor proiecte independente, veniţi din București, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Iași sau Timișoara, vin să ofere publicului timişorean spectacole de teatru produse în cadre neinstituţionalizate, nefinanţate şi neintegrate într-un sistem comercial de turnee, cu scopul creării unei platforme naţionale de prezentare a spectacolelor independente la Timișoara. Organizatorii își doresc înscrierea oraşului într-un circuit european al festivalurilor specifice și îmbogăţirea patrimoniului cultural al orașului.

Cei care doresc să participe la spectacole pot să-și achiziţoneze bilete din următoarele puncte de vânzare: Scârţ Loc Lejer, Aethernative Cafe, Electric Theatre, Librăriile Cărturești Mercy și Cărturești Iulius Mall. Detalii despre program și descrierea pieselor din festival găsiţi pe site-ul festivalului www.antagonfestival.ro

Preţul biletelor pentru spectacolele din festival este de 20 lei, cu excepţia zilelor de luni, 2 iunie și de joi, 5 iunie, când achiziţionarea unui singur bilet asigură accesul la ambele spectacole din ziua respectivă. Accesul publicului este liber la spectacolele de duminică, 1 iunie, pe pietonala Mărășești și la cel de duminică, 8 iunie, din parcul Botanic.

Festivalul Antagon este realizat cu susţinerea [e-spres-oh], Zoppas Industries România SRL, Hostel Costel, Electric Theatre, Scârţ Loc Lejer, PRbeta Agency, Galeria Triade și Becherovka.

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul