ŞCOALĂ DE VARĂ DE LIMBĂ, CULTURĂ ŞI CIVILIZAŢIE ROMÂNEASCĂ, 28 IULIE – 9 AUGUST 2014

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > ŞCOALĂ DE VARĂ DE LIMBĂ, CULTURĂ ŞI CIVILIZAŢIE ROMÂNEASCĂ, 28 IULIE – 9 AUGUST 2014
Fără categorie / 17 aprilie 2014 / Posted by Iozefina Tudor

Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie organizează Şcoală de Vară de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească în mod constant, cu începere din anul 1991.

În 2014, între 28 iulie – 9 august, va avea loc, aşadar, a XXIII-a ediţie a Şcolii de vară de Studii Româneşti. În fiecare an cursurile Şcolii de vară sunt concentrate în jurul unei teme specifice, de aceea, pentru anul în curs, propunem ca temă Timișoara 1914 – 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial.

Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să contactaţi Secretariatul Școlii de vară, la adresa de e-mail: cursurivara@litere.uvt.ro, sau Lect. Dr. Dumitru Tucan: dtucan@litere.uvt.ro și Asist. dr. Nicoleta Muşat: nicoleta.musat@litere.uvt.ro.
Şcoală de Vară de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească oferă participanţilor posibilitatea de a studia sau de a-și îmbunătăţi cunoștinţele de limba română la ea acasă, cu instrumente și metode moderne de predare. O echipă de profesori bine pregătiţi, tineri și deschiși spre dialog vor susţine cursuri de iniţiere în studiile româneşti, cu accentul pus pe chestiunile problematice ale istoriei și culturii regionale, într-un oraş şi într-un spaţiu cu o îndelungată tradiţie multiculturală şi multietnică. Şcoală de Vară oferă oportunitatea de participare la activităţi culturale diverse și vizite, pentru a-i cunoaşte mai bine pe români şi ţara lor. De asemenea, participarea la aceste cursuri oferă șansa de a întâlni oameni cu aceleași preocupări și de a lega  prietenii noi.

Cursurile sunt structurate astfel: 40 de ore de limba română (predare efectivă: 4 ore / zi) cu posibilitatea de suplinire a numărului de ore, la cerere (20 de ore în plus); 30 de ore de cursuri in situ și vizite concentrate pe tematica Școlii de vară.
Perioada de înscriere este cuprinsă între 18 februarie și 1 iulie.

Taxa de înscriere este de 350 euro pentru înscrieri până la 15 iunie, 2014 (early application) și 450 euro pentru înscrieri după data de 15 iunie, 2014 (late application).
Echipa de organizare este formată din:

Emina Căpâlnășan

Iulia Cosma

Nicoleta Muşat

Dumitru Tucan (Directorul Cursurilor de Vară)

 

Colectivul academic: (cursurile de limba română)

Gabriel Bărdășan

Emina Căpâlnășan

Adina Chirilă

Monica Huţanu

Ana Maria Pop

Eliana Popeţi

Bogdan Ţâra

Gabriela Tucan

 

Pagina oficială a proiectului: http://www.litere.uvt.ro/pdf/anunt-scoala-de-vara-2013.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul