Concurs de fotografie: Timișoara mea – locuri, oameni, momente

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Concurs de fotografie: Timișoara mea – locuri, oameni, momente
Fără categorie / 20 martie 2014 / Posted by Iozefina Tudor

rp_unnamed-300x21111.jpgAsociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană, în colaborare cu Facultatea de Arte și Design, cu Uniunea Artiștilor Plastici, cu Asociaţia Timișoreană de Fotografie, cu Petru Ilieșu – iniţiator al noţiunii Timișoara – Open Art City, și cu pictorul Mateas Marius Bolza organizează în perioada 22 – 31 martie 2014 concursul de fotografie “Timișoara mea – locuri, oameni, momente”.

Pot participa la concurs toate persoanele care consideră că au surprins o fotografie care reflectă una dintre următoarele teme: bogăţia arhitecturală a orașului sau noţiunea Open Art City. Acestea sunt și cele două categorii de premii pe care participanţii le pot obţine:

Premiul pentru Cea mai sugestivă fotografie privind bogăţia arhitecturală a Timișoarei, care va consta într-o lucrare în ceramică oferită de Facultatea de Arte și Design, din cadrul Universităţii de Vest Timișoara.

Premiul pentru Fotografia care exprimă cel mai mult noţiunea Timișoara – Open Art City, care va consta într-o pictură în ulei donată de pictorul timișorean Mateas Marius Bolza.

Fiecare participant poate transmite cel mult 5 fotografii, iar pentru fiecare dintre acestea va trebuie să menţioneze tema reprezentativă. Fotografiile vor fi publicate și pe pagina de Facebook a proiectului Timișoara 2021, precum și pe site-ul www.timisoara2021.ro.
Juriul concursului de fotografie este format din: lector univ. Corina Nani – Facultatea de Arte și Design Timișoara, Ioan Szekernyes – președinte al Uniunii Artiștilor Plastici Timișoara, conf.dr. Lucian Ionică – vicepreședinte al Asociaţiei Timișorene de Fotografie și expert în film și televiziune, Petru Ilieșu – scriitor și iniţiator al noţiunii Timișoara – Open Art City, pictorul Mateas Marius Bolza.

Concursul se derulează timp de 10 zile, în perioada 22 – 31 martie 2014, după care urmează perioada de evaluare a fotografiilor și anunţarea publică a câștigătorilor în perioada 10 – 11 aprilie 2014.

Regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană în 2021 www.timisoara2021.ro.

Acest concurs se derulează în cadrul campaniei de informare a publicului Campania unește comunitatea și își propune să mobilizeze cât mai multe persoane pentru a se implica în activităţile din cadrul proiectului de candidatură.