Mobilizare masivă în instituţiile și organizaţiile din oraș pentru susţinerea proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană în 2021

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Mobilizare masivă în instituţiile și organizaţiile din oraș pentru susţinerea proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană în 2021
Fără categorie / 26 februarie 2014 / Posted by Iozefina Tudor

Numărul instituţiilor publice și de învăţământ din Timișoara, care s-au alăturat campaniei de informare Cultura unește comunitatea, a crescut semnificativ în ultimele săptămâni.

După ce teatrele din oraș, Opera Naţională Română Timișoara și Filarmonica Banatul au răspuns la invitaţia Asociaţiei Timișoara Capitală Culturală Europeană de a disemina materialele informative și de promovare, s-au alăturat acestui demers numeroase alte instituţii publice și organizaţii din mediul cultural, administrativ, precum și de învăţământ.

Astfel, publicul Muzeului Satului, Muzeului Banatului, cel al Muzeului de Artă, precum și vizitatorii galeriilor de artă private vor primi pliante și broșuri în care sunt prezentate informaţii despre programul Capitale Culturale Europene, despre etapele pe care Timișoara le are de parcurs până în anul 2021 când poate deţine titlul, despre modul în care timișorenii se pot implica și pot susţine proiectul pentru ca acesta să fie unul de succes.

Din zona învăţământului, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica, Universitatea de Farmacie și Medicină și Universitatea de Știinţe Agricole vor distribui în rândul studenţilor materialele din cadrul campaniei de informare. Acestor instituţii li se alătură și Aquatim și Direcţia de Evidenţă a Populaţiei Timișoara, prin punctele de relaţii cu publicul.

Activităţi de informare și promovare au loc și în numeroase licee și școli generale: Colegiul Economic FS Nitti, Liceul Teoretic Jean Louis Calderon, Colegiul C.D. Loga, Liceul Grigore Moisil, Liceul cu Profil Sportiv Banatul, Liceul Bartók Béla și Școala Gimnazială nr. 15, Școală Generală nr. 30, Școala Generală nr. 7, Școala Generală nr. 19, Școala Generală nr.13, Școala Generală nr. 18, urmând ca până la finalul lunii martie și în alte școli să fie transmise pliante, broșuri și autocolante care promovează cinci dintre cele mai cunoscute premiere ale Timișoarei: Primul oraș liber de comunism din România, Primul oraș cu iluminat public stradal din Europa, Primul oraș cu tramvai din Europa, Prima fabrică de bere din România, Singurul oraș cu teatre de stat în trei limbi din Europa.

Tinerii din Timișoara sunt un grup-ţintă foarte important pentru proiect. Titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 va aduce numeroase beneficii orașului și implicit tinerilor, adică elevilor de astăzi: oportunităţi antreprenoriale, locuri de muncă în diverse domenii, șanse pentru exploatarea potenţialului lor creativ. Prin campania de informare am urmărit să le transmitem tinerilor mesajul că Timișoara are o tradiţie a spiritului inovator, iar ei pot fi mândri de această moștenire. Urmărim astfel să creștem atașamentul lor faţă de oraș, să le dăm speranţa că pot avea aici un viitor promiţător”, – Simona Neumann, Directorul Executiv al Asociaţiei Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Comunicat de presă