Teatrele, Filarmonica și Opera din Timișoara promovează candidatura orașului

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Teatrele, Filarmonica și Opera din Timișoara promovează candidatura orașului
Fără categorie / 28 ianuarie 2014 / Posted by Iozefina Tudor

rp_unnamed-300x211111.jpgCele mai mari instituţii publice de cultură din Municipiul Timișoara s-au alăturat campaniei de informare Cultura unește comunitatea, derulate de Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2014, și susţin activităţile de promovare a candidaturii orașului pentru titlul Capitală Culturală Europeană în 2021.

Teatrul Naţional Timișoara, Teatrul German de Stat Timișoara, Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely”, Teatrul de Păpuși “Merlin”, Opera Naţională Română Timișoara și Filarmonica “Banatul” Timișoara s-au alăturat campaniei de informare și transmit date despre candidatură publicului care frecventează spectacolele și concertele organizate de aceste instituţii.

Peste 5.000 de materiale informative, pliante și broșuri, în limbile română, germană și maghiară vor fi distribuite prin intermediul Teatrelor, Operei și Filarmonicii. Astfel, fiecare persoană care va cumpăra un bilet la spectacolele de teatru, de operă sau la concertele filarmonicii va primi și un pliant în care sunt prezentate informaţii despre programul Capitale Culturale Europene, despre etapele pe care Timișoara le are de parcurs până în anul 2021 când poate deţine titlul, despre modul în care timișorenii se pot implica și pot susţine proiectul pentru ca acesta să fie unul de succes.

“Munca în echipă, colaborarea, încrederea sunt elemente esenţiale pentru succesul candidaturii Timișoarei. Directorii Teatrului Naţional Timișoara, Teatrului German de Stat Timișoara, Teatrului Maghiar de Stat ‹Csiky Gergely›, Teatrului de Păpuși ‹Merlin›, Operei Naţionale Române Timișoara și Filarmonicii ‹Banatul› Timișoara sprijină și de această dată activităţile Asociaţiei prin participarea la campania de informare Cultura unește comunitatea. Prin intermediul acestor instituţii de cultură, publicul timișorean este invitat să susţină orașul și să se informeze cu privire la această oportunitate unică pe care o avem în următorii ani. Soarta orașului pe termen mediu și lung este în mâna noastră, a comunităţii, prin urmare, o bună cunoaștere a programului de către cât mai mulţi timișoreni e un pas important în pregătirea candidaturii. E timpul să ne unim în jurul acestei idei ca să obţinem ceea ce ne dorim pentru viitorul nostru comun. – Simona Neumann, Directorul Executiv al Asociaţiei Timișoara Capitală Culturală Europeană.