Tinerii pun orașul în mișcare

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Tinerii pun orașul în mișcare
Fără categorie / 31 octombrie 2013 / Posted by

Orașul trăiește, din zori și până-n noapte. Este în mișcare pe bicicletă, în alergare, pe Bega, îl simţim în grafitti, prin arta în stradă, la evenimentele unde vin sute și mii de persoane.

Tinerii dau viaţă Timișoarei și transformă orașul într-un spaţiu plin de spontaneitate, de creativitate, de energie și dorinţă. Multe ambiţii și vise se adună aici. Iar când visele prind rădăcini, Timișoara devine oriunde s-ar afla visătorul cel mai frumos loc de pe pământ.

Bataie_ApaHC14

Zeci de mii de tineri, din ţară și străinătate, vin în Timișoara pentru studii superioare. Aici este unul dintre cele patru mari centre universitare din ţară. În acest mediu s-au dezvoltat numeroase organizaţii de tineri și studenţi care reușesc cu succes să completeze programele educaţionale cu programe culturale și de timp liber.

alergotura_centru_TS005Tot din rândul tinerilor, s-au înfiinţat organizaţii care reușesc să mobilizeze comunitatea în spiritul unei vieţi active, sănătoase, în spiritul implicării în proiecte de interes pentru oraș: sunt mii de bicicliști – iar numărul lor este în creștere, sute de alergători și practicanţi de sporturi dintre cele mai diverse.

Timișoara este unul dintre puţinele oraș din România în care un grup de voluntari organizează în mod profesionist și cu responsabilitate un eveniment apreciat și cunoscut în Europa, Festivalul Plai.

Foto: Horia Călăceanu,  Sebastian Tătaru, Christoph Bucher

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul