Cum s-a derulat seminarul „Timișoara 2021 – Să construim o Capitală Culturală Europeană”? Imagini de la eveniment

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Cum s-a derulat seminarul „Timișoara 2021 – Să construim o Capitală Culturală Europeană”? Imagini de la eveniment
Fără categorie / 17 octombrie 2013 / Posted by

În perioada 14 – 15 octombrie 2013, la Timișoara a fost organizat un seminar pe tema candidaturii la titlul Capitală Culturală Europeană la care a fost prezent și Ektor Tsatsoulis, expert în acest program european. Au participat în cele două zile peste 150 de persoane interesate să susţină candidatura orașului.

participanti

La sosire, primarul Timișoarei Nicolae Robu a fost îndrumat de voluntari să participe la jocul de puzzle și să construiască “drumul” Timișoarei spre anul 2021. Primarul Nicolae Robu a ales dintre formele geometrice un cerc “pentru că este forma geometrică perfectă” și l-a așezat pe platforma pe care și alţi invitaţi au așezat pătrate sau triunghiuri colorate.

robu

După prima zi de seminar, când cei prezenţi au aflat care sunt pașii pentru a pregăti un dosar de candidatură de succes, a urmat ziua atelierelor de lucru. De la 9 dimineaţa la ora 7 seara, mai multe echipe de lucru, coordonate de Ektor Tsatsoulis, au răspuns la întrebări precum “De ce vrem să fim Capitală Culturală Europeană?”, “Cum este Timișoara?”. Au participat la atelierele de lucru reprezentanţi din mediul universitar, consilieri locali și functionari publici, reprezentanţi din mediul cultural.

8-Discutii-la-atelierul-de-lucru-1024x768

9-Activitati-ateliere-de-lucru-1024x768

10-Activitati-al-doilea-atelier-de-lucru-1024x768

Au fost două zile pline, care au trecut foarte repede. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Timișoara-Capitală Culturală Europeană care a beneficiat de sprijinul unei echipe de voluntari.

11-Poza-de-la-final-echipa-de-organizare-1024x768

Seminarul a fost o iniţiativă în cadrul proiectelor Pregătirea dosarului de candidatură pentru titlul de Capitală Culturală Europeană și Împărtășind experienţa altor capitale culturale europene, finanţate de Primăria Municipiului Timișoara (HCL 244/23.04.2013) și derulate de Asociaţia Timișoara-Capitală Culturală Europeană.

 

 

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul