Seminar „Timișoara 2021 – Să construim o Capitală Culturală Europeană”

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Seminar „Timișoara 2021 – Să construim o Capitală Culturală Europeană”
Fără categorie / 11 octombrie 2013 / Posted by

Ektor Tsatsoulis Capitală Culturală Europeană reprezintă un titlu acordat unui oraș desemnat de Uniunea Europeană în urma unui proces de selecţie, pe o perioadă de un an calendaristic, an în care orașul respectiv organizează o serie de evenimente culturale cu o puternică dimensiune europeană.

Scopul principal al Asociaţiei Timișoara Capitală Culturală Europeană este pregătirea programului Timișoara 2021–Capitală Culturală Europeană. În acest sens, Asociaţia va asigura pregătirea dosarului de candidatură al orașului prin coordonarea procesului de elaborare a propunerii cu care acesta se va înscrie în competiţie, va gestiona și monitoriza proiectele specifice, va asigura promovarea lui și va contribui la strângerea de fonduri pentru realizarea lui.

Unul dintre proiectele specifice ale Asociaţiei este seminarul Timișoara 2021 – Să construim o Capitală Culturală Europeană, care se va desfășura în perioada 14 – 15 octombrie, la Timișoara, și la care este invitat domnul Ektor Tsatsoulis (foto) – manager cultural și expert. El a fost managerul executiv al echipei care a elaborat proiectul candidaturii orașului Paphos, din Cipru, care a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2017. În prezent, este membru în echipa orașului Aberdeen, din Scoţia, și coordonează un amplu program cultural pentru acest oraș. Are o experienţă de 10 ani în organizare de evenimente în mediul cultural, este calificat în management cultural, guvernanţă corporativă, în relaţii publice, responsabilitate socială corporativă și sustenabilitatea proiectelor.

La seminar au fost invitaţi reprezentanţi ai administraţiei locale și judeţene, din Parlamentul României și Guvern, ai mediului universitar și academic, ai instituţiilor de cultură, ai mediului de afaceri, ai mediului politic, organizatori de evenimente și lideri din mediul non-guvernamental.

Evenimentul este o iniţiativă în cadrul proiectelor Pregătirea dosarului de candidatură pentru titlul de Capitală Culturală Europeană și Împărtășind experienţa altor capitale culturale europene, finanţate de Primăria Municipiului Timișoara (HCL 244/23.04.2013) și derulate de Asociaţia Timișoara-Capitală Culturală Europeană.

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul