Parteneriat pentru “Timișoara Capitală Europeană a Culturii”

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Parteneriat pentru “Timișoara Capitală Europeană a Culturii”
Fără categorie / 24 octombrie 2012 / Posted by

Primăria Timișoara se implică în proiectul candidaturii Timișoarei la titlul de “Capitală Europeană a Culturii” pentru a spori șansele orașului în competiţia care va avea loc în 2015.

În seara zilei de 23 octombrie 2012, la sediul primăriei a avut loc o întâlnire între  reprezentanţii mai multor organizaţii implicate în proiectul candidaturii Timișoarei și echipa de conducere a administraţiei locale, în cadrul căreia s-au dezbătut direcţiile de acţiune din următoarea perioadă.

Primarul Nicolae Robu a declarat că Timișoara beneficiază de o oportunitate care a fost atent analizată în cadrul administraţiei locale și pentru care se vor depune toate eforturile necesare astfel încât orașul să aibă cât mai multe beneficii.

“Mă voi implica mult și personal în acest proiect. Aproape prin tot ceea ce facem, prin toate proiectele pe care le pregătim pentru acest oraș, ne pregătim și pentru candidatură. Succesul exerciţiului de a fi Capitală Europeană a Culturii se va vedea în mod special după aceea. Un exemplu pentru noi este Sibiul, care și după anul în care a fost Capitală Europeană a Culturii a continuat trendul dezvoltării”, a spus Nicolae Robu.

În timpul întâlnirii au fost stabilite și direcţii de acţiune pentru toţi cei implicaţi, care vizează: corelarea strategiei locale cu standardele Comisiei Europene cerute pentru candidatură, extinderea relaţiilor în cadrul reţelelor naţionale și internaţionale, programe și proiecte locale care să mobilizeze toţi timișorenii pentru acest proiect.

Viceprimarul Dan Diaconu a menţionat că administraţia locală are în vedere și un plan de promovare a orașului. Vrem să ne implicăm în acest proiect cu toate puterile. În paralel cu toate celelalte activităţi, o componentă importantă este și promovarea și PR-ul Timișoarei, a spus viceprimarul Dan Diaconu.

La întâlnire au participat reprezentanţi din partea Asociaţiei Timișoara Capitală Culturală Europeană, ai Asociaţiei Academia de Advocacy Timișoara și ai Grupului de Iniţiativă Agora Timișoara. Cele trei organizaţii colaborează pentru un proiect de consultare publică programat în luna noiembrie, pe tema potenţialului orașului în contextul european generat de candidatura la titlul de Capitală Europeană a Culturii.