Cum s-a înfiinţat Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană

Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana > Noutăţi > Cum s-a înfiinţat Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană
Fără categorie / 20 octombrie 2012 / Posted by Adam Ciprian

Ideea ca Timișoara să candideze la titlul de Capitală Culturală Europeană a fost lansată de către administraţia publică locală în anul 2010. Pe parcursul anului 2011 Clubul Rotaract a organizat mai multe întâlniri având ca temă candidatura orașului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

În vara anului 2011 Teatrul Naţional Timișoara a făcut o invitaţie unei lungi liste reprezentând instituţii de cultură, organizaţii culturale, administraţie locală și regională, mediul de afaceri, încercând să acopere o plajă cât mai largă de domenii de interes, care s-ar putea intersecta în dezvoltarea Timișoarei din punct de vedere civic, cultural, social. În invitatie, s-a propus înfiinţarea unei asociaţii – iniţial intitulate „Asociaţia Comunitară Timișoara Capitală Culturală Europeană”. Astfel, în 20 iunie 2011 s-au întâlnit la Sala 2 peste 100 de persoane, reprezentanţi ai unor organizaţii dintre cele mai diverse, cât și persoane fizice interesate. Marea majoritate dintre aceștia a completat declaraţia de adeziune la viitoarea asociaţie.

În cadrul următoarelor întâlniri ( 28 iunie și 5 septembrie 2011), s-au discutat și aprobat proiectul de Statut care a stabilit structura viitoarei asociaţii – numele, care a rămas cel prezent, drepturile și obligaţiile membrilor, organizarea internă, urmându-se, practic, toţi pașii necesari pentru înregistrarea Asociaţiei ca organism legal.

Președintele ales al Asociaţiei este domnul Ioan Holender.
Membrii Consiliului Director propuși și votaţi în ședinţa din 5 septembrie 2011 sunt Emil Cristescu, Vlad Gaivoronschi, Sorina Jecza, Codruţa Popov, Marcela Titz.
În urma alegerilor din 27 martie 2012 Consiliului Director s-au alăturat Norbert Tako, Corina Răceanu, Victor Neumann și Ingrid Diac. Adunarea Generală din luna iunie 2012 a decis calitatea de membrii în Consiliul Director a Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Judeţean Timiș în calitate de persoane juridice. Persoanele nominalizate de către cele două instituţii sunt Lavinia Simion și Dan Ciobotaru.

Lista membrilor fondatori, persoane juridice și persoane fizice, de la data de 29 martie 2012, o puteţi consulta aici!

Timișoara pe hartă

Susţine proiectul